MedWatch

Undersøgelse: Konservative læger påvirker ikke markedet for biosimilærer

En ny undersøgelse viser, at mange kræftlæger stadig er skeptiske overfor biologisk kopimedicin. Ikke desto mindre ser markedet for kopier af biologisk kræftmedicin i USA, Europa og Japan ud til at vokse til 4,9 mia. dollar i 2021.

Foto: Colourbox

En ny undersøgelse viser, at mange læger med kræft som deres speciale, er yderst skeptiske over for kopier af biologiske lægemidler – de såkaldte biosimilærer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra BioTrends Research Group.

Den store research- og rådgivningsvirksomhed, som fokuserer på biofarma-markedet har interviewet 185 kræftlæger fra USA, Frankrig og Tyskland om deres holdninger til biosimilærer.

Her forholder en stor del af de adspurgte læger sig noget afventende over for kopimedicinen, og det er især biosimilære monoklonale antistoffer, som lægerne er skeptiske omkring.

Flest amerikanske læger

Undersøgelsen, som er beskrevet i rapporten “Biosimilars Advisory Service: Physician Perspectives on Biosimilar G-CSFs and Monoclonal Antibodies in Oncology”, viser at 20-33 pct. af de franske, 30-33 pct. af de tyske og 42-45 pct. af de amerikanske kræftlæger siger, at de vil vente og se, før de begynder at bruge biosimilære monoklonale antistoffer i behandlingen.

Anderledes ser det ud for vækstfaktoren Granulocyte-Colony Stimulating Factor (G-CSF), som hele 74-80 pct. af de amerikanske kræftlæger regner med at ordinere biosimilære varianter af inden for et år efter lanceringen af midlet.

Det anslås, at markedet for de biosimilære antistoffer vil vokse til 4,9 mia. dollar på de vigtigste medicinalmarkeder i 2021, imod 6,7 mia. dollar for de originale lægemidler, mens markedet for biologiske kopier af G-CSF vækstfaktorerne kun vil nå op på 1,8 mia. dollar.

 Biosimilær medicin bruges sjældent i Danmark

 Kopiproducent: ”Vi kan ikke bare lave det ude i baglokalet”

 Indisk biotekvirksomhed sætter fart på biosimilær medicin 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier