MedWatch

Biosimilær medicin bruges sjældent i Danmark

Kun fire ud af 14 godkendte biosimilære lægemidler bruges i Danmark, og lægerne bruger dem i langt mindre grad end deres europæiske kolleger.

Biolsimilær medicin er længe blevet spået en stor fremtid på verdens medicinmarkeder, fordi det kan være med til at sænke prisen på de ellers ofte dyre biologiske lægemidler. Men herhjemme har de danske læger ikke taget de nye produkter til sig eller patienterne.

Det skriver Dagens Pharma og henviser til, at kun fire ud af de 14 biosimilære lægemidler, der er godkendt i Europa, bruges i Danmark. Og lægerne bruger dem kun i meget lille grad, viser tal fra IMS Health.

Kopimedicinen har i Danmark kun opnået 17,4 pct. af markedet for medicin inden for væksthormoner, 0,1 pct. for epo-lægemidlerne og 2 pct. for de knoglestimulerende vækstfaktorer. I EU er de sammenlignelige tal henholdsvis 13 pct., 18 pct. og 38 pct.

Endnu kun få penge at hente

Men fordi de biosimilære lægemidler er billigere end originalerne, bør også Danmark hoppe med på bølgen og begynde at bruge medicinen, mener Jens Ersbøll, som er overlæge i Sundhedsstyrelsens enhed for lægemiddelvurdering.

"Der har været meget lidt opmærksomhed på de biosimilære lægemidler i Danmark, og man kan undre sig over, hvorfor regionerne og Amgros ikke har interesseret sig mere for området. Det er meget beskedent, hvad der bliver solgt, men måske er det, fordi der endnu ikke er så mange penge at hente på de tre — relativt små — lægemiddelområder," siger Jens Ersbøll til Dagens Pharma.

Der er dog flere biosimilære lægemidler på vej til det danske marked, og dermed kan det være, at lægerne i højere grad vil gøre brug af kopimedicinen, fordi de nye biosimilarer erstatter meget dyre originalprodukter.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier