MedWatch

Midtjylland vil have kontrol med lægemiddeludgifter

For at få stigende medicinudgifter under kontrol har Region Midtjylland igangsat en undersøgelse af, hvordan Region Hovedstaden kun har udgiftsstigninger på 1 pct., mens Midtjylland selv har brugt 9 pct. mere.

Foto: Emil Ryge Christoffersen / Jyllands-Posten

Der skal nye boller i suppen i Midtjylland. Regionen har besluttet sig for at få kontrol over de løbske medicinaludgifter, skriver Dagens Pharma. Udgifterne er steget 9 pct. i andet kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år. Det svarer til en stigning i udgifterne på 57 mio. kr. Gennemsnittet for landets regioner er 4 pct.

Region Midjylland har besluttet sig for at skele til Region Hovedstaden for at skabe kontrol. Det begrundes i to ting. For det første er hovedstaden sammenlignelig med Midtjylland i forhold til specialiseringsgraden, for det andet har Hovedstaden kun haft en stigning på 1 pct. i perioden.

"Vi vil gerne undersøge, hvad det er, hovedstaden gør i styringen af udgifter, som vi forhåbentlig kan lære noget af. Når vores stigning er så forskellig fra de andre, er vi nødt til at spørge os selv, om der er en naturlig forklaring, eller om det er, fordi vi ikke har godt nok styr på det – og vi dermed bliver nødt til at gøre noget ved det," siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen til Dagens Pharma.

Ændringer årsag

Beslutningen blev taget på et møde i regionsrådet i onsdags, og ifølge planen skal et oplæg ligge klar 1. december.

Formanden vurderer, at flere ændringer spiller ind på udgifterne. Øget forbrug på kræftlægemidler, biologiske lægemidler, væksthormoner og antistoffer, nævner han som mulige større udgifter over for internetsitet.

"Hvis det viser sig, at vi skal have det stigningsniveau, vi har, er det fint, men vi vil have en sikkerhed i maven om, at der er styr på udgifterne. Vi har ikke noget krav om at spare 100 mio. kr., men vi har et krav om at finde ud af, hvorfor vi ligger så højt," siger Bent Hansen, der også er formand for Danske Regioner, til Dagens Pharma.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier