Knap 1000 nye job på fem år i life science

Mens flere brancher oplever en klar tilbagegang i antallet af jobs, viser tal fra Invest in Denmark, at life science-industrien har tiltrukket en masse nye job.

Den danske life science-branche har fastholdt og skabt mindst 869 job siden 2007. Det viser tal fra udenrigsministeriets tiltrækningsorgan Invest in Denmark, INDK.

Invest in Denmark har siden 2007 haft 39 succesfulde projekter inden for life science-industrien.

"Disse projekter spænder fra venture investeringer i porteføljevirksomheder over indgåelse af strategiske alliancer og oprettelse af forsknings- og udviklingsafdelinger til produktionsetableringer," forklarer teamleder for life science Tine Hartmann Nielsen, Invest in Denmark, til MedWatch.

Særligt fokus

Hun understreger som opfølgning på tallene, at INDKs arbejde ikke udgør hele billedet af tiltrækningen til Danmark. Tallene  dækker kun over det arbejde, som Invest in Denmark har været med til, og det reelle tal kan derfor være både større og mindre.

Life science er et af de særligt udvalgte fokusområder, hvor Invest in Denmark lægger ekstra meget fokus for at tiltrække udenlandske investorer.

"Med kritisk masse inden for Life Sciences har Danmark en veldefineret klynge med virksomheder, forskning og universiteter. Konkret arbejder INDK med at markedsføre den farmaceutiske og bioteknologiske industri samt medicoindustrien og velfærdsindustrien," oplyser Tine Hartmann Nielsen.

Tilvælger Danmark

En af investeringsvirksomhederne er den kinesiske genom- og bioinformatikanalysevirksomhed BGI (tidligere Beijing Genome Institute). I 2010 besluttede selskabet at etablere deres europæiske hovedkontor i Danmark. Her vandt INDK konkurrencen foran lande som England, Tyskland og Italien.

Læs også: Kinesisk dna-gigant på udkig efter industrisamarbejde

Dermed har Danmark taget et stort skridt. Visionen for BGI er, at BGI-Europa skal være Europas største center for DNA-sekventering og bioinformatik. BGI er involveret i samarbejde mellem danske forskningsinstitutioner, universiteter og virksomheder, og selskabet har gavnet danske virksomheder ved at etablere fælles laboratorier inden for belægtede områder, oplyser INDK.

Derudover har eksempelvis den amerikanske Prent Corporation, der fremstiller termoformet plastemballage til både elektronik- og medicoindustrien, slået sig ned i Holbæk. Selskabet bestemte sig for at slå sig ned i 2008, og i 2010 startede selskabets aktiviteter med at servicere hele Europa fra hovedkontoret.

 Genom-projekt sat på standby 

 Danmark får internationalt genom-center 

 Vokseværk i forskerpark fortsætter i højt gear 

 COBIS-direktør: Flere nye biotekselskaber i 2012 

 Genernes danmarkskort skal være med til at redde liv 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også