Danmark får internationalt genom-center

En af verdens største genforskningsvirksomheder, det kinesiske institut BGI, gør sin entre i Europa ved at slå sig ned i Danmark med et nyt genom-forskningscenter. Håbet er bl.a. at være med til at finde en kur mod cancer.

Dørene er slået op for et nyt genforskningcenter i Copenhagen Bio Science Park (COBIS), hvor det kinesiske gensekventeringsinstitut BGI har indrettet sig.

BGI er en af verdens førende inden for genomisk forskning, og det er ifølge den kinesiske forskningsorganisation tid til, at selskabet breder sig til Europa med et BGI Europe-center.

”På BGI Europe vil vi øge samarbejdet mellem Kina og Europa. Vores primære opgave er at tilbyde BGI’s ekspertise og infrastruktur til de europæiske forskere inden for genomics, proteomics, bioinformation og andre relaterede områder,” siger Ning Li, direktør for BGI Europa, i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Grunden til, at Danmark blev valgt frem for et andet europæisk land, skyldes det i forvejen fine samarbejde.

”BGI’s ledere og medarbejdere er med succes blevet uddannet og trænet i Danmark. Det er det stærke bånd mellem BGI og Danmark, både kulturelt og videnskabeligt, som førte til, at BGI valgte at etablere BGI’s første European Genome Research Center i København, Danmark,” siger BGI’s bestyrelsesformand Huanming Yang i firmaets pressemeddelelse.

Pia Olsen Dyhr, handels- og investeringsminister, var med til at åbne centeret i COBIS.

”Jeg glæder mig over, at BGI har investeret i Danmark og på den måde bidrager til at skabe nye arbejdspladser her. Vi har brug for at øge samarbejdet med Kina, og det er derfor jeg senere på måneden besøger Kina,” siger hun og meddeler, at hun håber på, at BGI’s initiativ vil være med til at åbne øjnene for Danmark hos andre investorer.

Der kommer med støtte fra Højteknologifonden til at køre to projekter på centret. Det ene skal identificere patogener, som kan være årsag til cancer. Det andet går ud på at etablere et katalog over variationerne i danskernes arvemasse, hvilket skal bruges til at belyse, behandle og forebygge de arvelige årsager til en række sygdomme.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også