MedWatch

Novo er verdens stærkeste medicinalaktie

Danske Novo Nordisk fejer konkurrencen af banen på aktiemarkedet og står stærkere end alle de nærmeste konkurrenter på medicinalmarkedet, skriver Daily Finance. Avisen ikke ser nogen grund til at aktie-eventyret stopper i den nærmeste fremtid.

Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

De store medicinalaktier har klaret sig godt i 2012, og aktierne for mange af de største aktører i industrien er vokset med 20-30 pct. indtil videre i år. Det skriver Daily Finance, som også fremhæver en enkelt medicinalkoncern som den helt store vinder på aktiemarkedet i år – danske Novo Nordisk.

Hjemmesiden peger på Novos ”finansielle ekspertise, virksomhedens stærke produktportefølje og en pipeline, som gør aktien mere end værdig for vækstinvestorers porteføljer” som de altoverskyggende faktorer.

Udklasserer konkurrenter

Men det er mere end bare tomme ord. En liste fra Yahoo! Finance over de største medicinalaktier viser sort på hvidt, at Novo-aktien ”outperformer” de nærmeste konkurrenter - med Abbott, Eli Lilly og Pfizer som de virksomheder, der bedst formår at hænge på danskerne.

Den viser bl.a. at Novo år-til-dato-vækst er på hele 37,9 pct., hvilket er langt foran Eli Lilly’s godt 20 pct. og Abbott og Pfizer omkring de 15 pct. Se nedenstående skema:

Virksomhed P/E YTD-vækst Profit Margin Netto Udbytteprocent
Novo Nordisk 27,6 37,90% 26,30% 1,20%
Eli Lilly 13 20,10% 18,20% 3,80%
Abbott 16 15,40% 16,60% 3,10%
Pfizer 16 15,80% 15,80% 3,40%

Kilde: Yahoo! Finance

 

Hvis Novo formår at holde dampen oppe og fortsat lancerer nye produkter med jævne mellemrum, ser Daily Finance ingen grund til, at aktiens himmelflugt stopper i den nærmeste fremtid.

Novo har således rykket alle brikkerne i stilling til en langvarig succeshistorie både på det stødt voksende diabetesmarked og på andre markeder.

Om små to uger vil det vise sig, om virksomheden og dens aktie kan fortsætte de gode takter, når de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA d. 8. november tager stilling til om Novo Nordisks næste store lægemiddelshåb Tresiba kan få markedsføringsgodkendelse i USA. Allerede onsdag afleverer selskabet dog regnskab for tredje kvartal.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier