MedWatch

Novo-frygt banker 20 milliarder af selskabets værdi

FDA's udmelding har fået investorerne på Københavns fondsbørs til at sælge ud af aktierne.

Frygten for komplikationer med at få godkendt Novo Nordisks nye væksthåb, det langtidsvirkende insulin Tresiba, vejer fredag morgen tungt på medicinalselskabets aktiekurs.

Sent torsdag kom det frem, at de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, vil kigge nærmere på risikoen for hjerte-kar-komplikationer, når deres ekspertpanel snart mødes for at tage stilling til Tresiba. Ifølge FDA er der indikationer af, at der kan være større risiko for "kardiovaskulære hændelser", eller hjerte-kar-tilfælde, i forhold til de produkter, Tresiba sammenlignes med.

Det har sendt en skræk igennem markedet, som efter tyve minutters handel sender Novo-aktien 36,50 kr. ned i kurs 925 - svarende til et fald på 3,8 pct.

Dermed er der skåret 20,4 mia. kr. af markedsværdien på Novo Nordisk i løbet af få minutter - et tab på mere end tre gange så meget, som hele Vestas er værd.

Novo Nordisks kommunikationsdirektør, Mike Rulis, kalder det dog "ikke overraskende", at hjerte-kar-risici er på dagsordenen.

"Vi er overbevist om, at Tresiba tilbyder rigtige og nødvendige kliniske fordele for patienter. Kardiovaskulær risiko er et varmt emne hos FDA disse dage," sagde han torsdag til Bloomberg News.

Samstemmende peger aktieanalytikere fra fire danske banker - Sydbank, Nordea, Alm. Brand og Handelsbanken - da også på, at de stadig forventer en godkendelse af Tresiba. Novo kan dog blive mødt med krav om at udføre flere studier bagefter godkendelse for at berolige myndigheder, vurderer flere.

"Det er meget normalt, at FDA bruger den fremgangsmåde, og det er også det scenarie, jeg tror er mest sandsynligt - at på grund af de relativt få observationer, kan de godt tillade en godkendelse, men at Novo skal lave flere studier, for at dokumentere med større sikkerhed, at der ikke er højere risiko," siger analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Mødet i FDA's ekspertpanel finder sted 8. november i USA.

 Stort aktiedyk til Novo inden FDA-møde  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier