MedWatch

Eli Lilly i hårdt tredje kvartal

Novo Nordisk-konkurenten fik et noget dårligere resultat i tredje kvartal, end analytikerne havde regnet med.

Foto: Eli Lilly/PR

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly, der konkurrerer med Novo Nordisk på insulinfronten, kommer igennem tredje kvartal med en samlet omsætning for kvartalet på 5,44 mia. dollar. Det ligger noget under analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg lå på 5,62 mia. dollar

Indtjeningen per aktie (EPS) lander på 79 cent mod forventningen, der lød på 84 cent, og nettoresultatet ender på 1,33 mia. dollar - en stigning på 7 pct. fra tredje kvartal 2011.

Salget af Eli Lilly's Humalog-præparat, der er konkurrent til Novo Nordisks Novolog, faldt med 3 pct. til 575,8 mio. dollar i forhold til samme periode sidste år, der endte på 593,2 mio. dollar, ligesom salget af det human  insulin-præparat, Humulin faldt med 5 pct. på årsbasis. Det har i tredje kvartal 2012 solgt for 285,4 mio. dollar - nede fra 301,5 mio. dollar i samme periode sidste år.

I regnskabet skriver Eli Lilly dog, at hovedårsagen til den faldende omsætning i dollar er valutajusteringer fra oversøiske markeder, og at koncernen har oplevet stigende efterspørgsel på begge produkter i det forgangne kvartal.

Koncernen fastholder forventningerne for resten af 2012 på en omsætning i intervallet 21,8 - 22,8 mia. dollar, men indsnævrer forventningen til indtjeningen per aktie til 3,68 - 3,78 dollar, fremgår det af regnskabet.

 Kommende Victoza-konkurrent viser positive takter

 Medie: De vigtigste diabetes-pipelines i 2012

 Nye, lovende data for Eli Lilly’s Alzheimers-medicin

 Prominente Alzheimers-midler i banebrydende studie 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier