Medie: De vigtigste diabetes-pipelines i 2012

FierceBiotech har set nærmere på de vigtigste pipelines for type-2 diabetesmedicin. Ikke overraskende er danske Novo Nordisk med på listen. Se her, hvem hjemmesiden ellers mener har potentiale til at være med i diabetesmedicinens superliga.
Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten
Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten
oversat af Martin Havtorn Petersen

Antallet af diabetestilfælde på verdensplan er steget kraftigt, og det anslås at cirka 366 millioner mennesker lider af diabetes, samtidig med at sygdommen medfører en række medicinske komplikationer for patienterne, ifølge The International Diabetes Federation.

Den stigende helbredstrussel har sat skub i medicinalindustrien, hvor man nu undersøger en række nye midler og kombinationer af ældre medicin i kampen mod diabetes.

FierceBiotech har kigget en række af de vigtigste pipelines for type-2 diabetes lægemidler efter i sømmene og opdaget, at der er mere end 100 nye terapibehandlinger mod sygdommen under klinisk udvikling, ifølge data fra Relay Technology Management.

Og medicinproducenterne leder aktivt efter nye muligheder på et marked, som ifølge en ny analyse fra Standard & Poor vil vokse fra 35 milliarder dollar i dag til 58 milliarder i 2018.

Men medicinalvirksomhederne står også over for store udfordringer, når de udvikler nye lægemidler mod diabetes. Myndigheder kræver helt klare beviser på både sikkerheden og effekten af medicinen, især efter problemer med GlaxoSmithKlines lægemiddel Avandia har fået FDA op af stolene i forhold til sikkerhedsrisici forbundet med diabetesmedicin.

De skærpede krav får medicinudviklere til at opstille enorme kliniske studier for nye diabetesmidler, som ikke blot undersøger virkningen på blodsukkerniveauet, men også på risikoen for hjertekarsygdomme.

De syv medicinalvirksomheder, som er bedst rustet til at gå denne nye virkelighed for diabetesmedicinudvikling i møde, og deres mest lovende, nye lægemidler er ifølge FierceBiotech:

1. AstraZeneca/Bristol-Myers Squibb med Dapagliflozin

2. Johnson & Johnson med Canagliflozin

3. Eli Lilly/Boehringer Ingelheim med LY2605541

4. Merck med MK-3102

5. Novo Nordisk med Tresiba

6. Sanofi med Lyxumia

7. Takeda med Nesina

Læs hele historien fra FierceBiotech med en beskrivelse af de enkelte pipelines her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også