MedWatch

Ny Novozymes-chef bliver intern

Bestyrelsesformanden ser helst en ny adm. direktør komme fra egne rækker. Han vil ikke nævne navne, men analytikerne gætter gerne.

Nuværende adm. direktør Steen Rissgard træder tilbage 1. april 2013 | Foto: ALK Abelló/PR - Steen Riisgaard

Novozymes jagter fortsat en ny topchef, men nu melder bestyrelsesformand Henrik Gürtler, at søgelyset primært peger indad på interne kandidater. Dermed står den nuværende direktør for enzymforretningen, Peder Holk Nielsen, som favorit til stillingen, hvis man spørger analytikere og kilder med kendskab til selskabets interne forhold. Det skriver Børsen onsdag morgen.

"Forretning kører stabilt, og der er kun brug for justeringer til strategien, derfor peger flaskehalsen mest internt, som det ser ud nu. De interne kandidater er tunet ind på strategien og den nuværende situation," siger Henrik Gürtler til Børsen.

Ud over formandsposten i Novozymes er han også er adm. direktør i Novo A/S, samt formand i Københavns Lufthavne.

Gürtler vil dog ikke kommenterer på, hvilke navne der er i spil. Men ifølge en række aktieanalytikere, der kender Novozymes-ledelsen - samt andre kilder med tæt kendskab til selskabets interne forhold - er der en klar favorit.

"Alt tyder på, at det bliver Peder Holk, efter at Videbæk har ødelagt sine egne muligheder," siger en velinformeret kilde.

Intet er dog offentliggjort endnu, og hvis man spørger Stephen Bruyant-Langer, partner i rekrutteringsvirksomheden Korn/Ferry, skal Novozymes' bestyrelse være opmærksomme på ikke at være alt for fokuserede på at finde kandidaten internt. Han peger på, at det ofte skaber en spændetrøje-effekt hos en bestyrelse, og at man skal tage stilling til, at omgivelser hurtigt kan ændre sig.

Den nuværende topchef, Steen Riisgaard, går af d. 1. april 2013 og afløseren offentliggøres i januar 2013. Novozymes afleverer Q3-regnskab torsdag d. 25. oktober.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier