MedWatch

Novozymes' biofarmaforretning i højdespring

Den lille biofarma-division i Novozymes er i skarp vækst, mens enzymkoncernen på nedtone forventningerne til resten af forretningen.

Foto: Novozymes/PR

Novozymes, hvis kerneforretning er produktion og udvikling af enzymer, har kunnet se salgsvæksten i biofarma-divisionen tage et spring på hele 51 pct. i danske kroner og 41 pct. i lokal valuta i forhold til første halvår 2011.

Frasalget af biofarmaktiviteterne i Sverige i slutningen af 2011 har haft en betydelig negativ effekt på salgsudviklingen. Derfor blev biofarmasalget mere end fordoblet fra det nye, lavere udgangspunkt i forhold til samme periode sidste år.

"Den positive udvikling skyldes hovedsagelig øget salg af rekombinant albumin og en positiv effekt af kvartalsmæssige tidsforskydninger. Salget af produkter fra den nye hyaluronsyrefabrik i Kina bidrog positivt til biofarmasalget i 1. halvår 2012, men ligger dog stadig på et beskedent niveau," skriver selskabet i regnskabet.

Vækstraten i biofarma vil derfor også aftage i andet halvår, skriver koncernen.  Frasalget i Lund, Sverige, forventes at få en negativ effekt på salget på ca. 90 mio. kr. i 2012, hvilket vil påvirke salgsvæksten i både lokal valuta og danske kroner negativt.

For hele koncernen gælder det, at Novozymes må nedtone forventninger til salget af enzymer til fremstilling af bioethanol i USA. Biofarma-forretningen udgør kun 1 pct. af det samlede salg i Novozymes, der i første halvår af 2012 omsatte for 5,59 mia. kr.

Novozymes Biopharma i nyt fremstød 

Unik produktion skal sikre dansk biotekselskab tre-cifret millionomsætning 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier