MedWatch

Medicinalgigant bruger milliarder på ADHD-opkøb

En af verdens største aktører på medicinalmarkedet køber et amerikansk biotekselskab med fokus på ADHD-lægemidler i en handel til en potentiel værdi af 3,9 mia. kroner.

Foto: Colourbox

Pfizer har lagt 1,5 mia. kroner på bordet for at overtage det amerikanske biotekselskab NextWave Pharmaceuticals og har derudover forpligtet sig til at betale op mod 2,4 mia. kroner yderligere i milepælsbetalinger afhængig af salgstal.

Det oplyser Pfizer i en pressemeddelelse.

Pfizers direktør erklærede i maj i kølvandet på selskabets 12 mia. dollar store salg af dets babymadsdivision, at man var på udkig efter "mellemstore medicinalhandler", og det første valg faldt altså på NextWave Pharmaceuticals.

Biotekselskabet har fokuseret på "udvikling og kommercialisering af unikke produkter til behandling af ADHD og relaterede centralnervesystemssygdomme".

NextWave står bag lægemidlet Quillivant XR, der er den første dagligt doserede flydende medicin godkendt i USA til behandling af ADHD, og har eksklusive nordamerikanske rettigheder til Quillivant XR. Midlet blev godkendt den 27. september 2012, og forventes at være tilgængelige i apoteker i USA i januar 2013.

Handlen forventes endeligt gennemført i fjerde kvartal af 2012.

 Pfizer er på udkig efter mellemstore medicinalhandler 

 Medicinalselskaberne villige til at løbe større opkøbsrisici

 Diabetesbehandling tiltrækker de store 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier