MedWatch

Amylin-handel signalerer opkøbstrang

Bristol-Myers Squibbs køb af Amylin Pharmaceuticals er blot det seneste i en række af store opkøb i medicinalbranchen, og tendensen ser ud til at fortsætte, skriver Bloomberg.

Bristol-Myers Squibb’s nylige opkøb af diabetesvirksomheden Amylin Pharmaceuticals for 5,3 milliarder dollar giver Bristol umiddelbar adgang til et marked med voksende medicinske behov, samtidig med at det vidner om en stigende trang blandt medicinalvirksomheder til at opkøbe.

Købet er Bristols andet i år og det største i industrien. Det kommer efter at blodfortyndermedicinen Plavix, Bristols bedst sælgende produkt i 2011 med 7,1 milliarder dollar, stod overfor konkurrence fra generisk medicin for første gang i maj måned.

Medicinproducenter mistede sidste år patentbeskyttelse på produkter til en anslået værdi på 34 milliarder dollar i årligt salg, et beløb som forventes at stige til 147 milliarder i 2015, ifølge tal indsamlet af Bloomberg.

Konsolideringsbølge

Bristol-handlen er den femte i 2012, som overstiger en værdi på 1 milliard dollar, mere end de tre i hvert af de sidste to år. Og flere handler som den er på vej, siger Seamus Fernandez fra Leerink Swann & Co.

”Det her er starten på den næste konsolideringsbølge,” siger Fernandez, en Boston-baseret industri analytiker. ”Der er simpelthen ikke nok top-line vækst i industrien.”

Sidste år tog medicinproducenterne ”en lille pause,” siger han. ”Nu, tror jeg vi vil se en opblomstring af tallene.” Fernandez peger på AstraZeneca, Pfizer og Merck som mulige opkøbere det kommende år.

”AstraZeneca og Pfizer har mere eller mindre været væk fra markedet,” siger han. ”Vi kan forvente at de kommer tilbage. Det ville ikke overraske mig med disse ”spin-outs”, at vi vil se flere store opkøb i fremtiden.”

Læs hele historien fra Bloomberg om det forestående opkøbsboom her.

 AstraZeneca higer efter at genopfylde medicinskabet 

 Milliardærinvestor får kun lidt ud af Amylin 

 Nordea: Anden Amylin-ejer havde været stærkere 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier