MedWatch

Lundbeckmiddel kædet sammen med hjerneblødninger

En canadisk undersøgelse viser øget risiko for hjerneblødninger ved brug af en række antidepressiva - inklusive Lundbecks Citalopram.

Foto: Miranda Knox / Stock.Xchng

Først var det blodpropper. Nu er det hjerneblødninger. Lundbecks antidepressiv Citalopram er på ny kædet sammen med en yderst kedelig bivirkning.

Denne gang er det en canadisk undersøgelse, der ifølge Reuters sætter spotlyset på Citalopram - sammen med en række andre præparater, så som Prozac og Zoloft.

Risikoen for blødninger i eller omkring hjernen øges med 40 til 50 pct. for patienter på antidepressiver.

Ekstremt lav

Mens disse tal kan lyde af meget, så er risikoen for en enkelt person være "ekstremt lav," ifølge den ledende forsker dr. Daniel G. Hackam, lektor i medicin ved Western University i London, Canada.

Baseret på disse tal ville der således være én hjerneblødning for hver 10.000 mennesker, der bruger en antidepressiver i løbet af et år.

Desuden beviser resultaterne ikke, at lægemidlerne direkte forårsager hjerneblødninger. Det er ifølge forskeren muligt, brugere af midlerne er "sygere" end ikke-brugere, eller har vaner, der øger risici.

Der er dog grund til at tro, det er selve medicinen. Blødningsrisikoen virkede størst i de første måneder, efter at folk begyndte på medikationen.

 EU anklager Lundbeck for lovbrud

 Bank: Lundbeck sag kan koste over en milliard kroner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier