MedWatch

Zealand Pharma præsenterer data fra forsøg

Nye resultater fra et præklinisk forsøg tegner umiddelbart godt for biotekselskabets lægemiddelkandidat mod type-1-diabetes.

Foto: Zealand Pharma/PR

Zealand Pharma har igen præsenteret data fra prækliniske studier med deres dobbeltvirkende GLP-1-program (ZP3022). Programmet sigter på at frembringe nye GLP-1 midler som har dobbeltvirkning i form af forbedret blodsukkerkontrol og samtidig og samtidig helbredende virkning på bugspytkritlen.

Det præklinske stuider viser med ZP3022 viser såvel en betydelig forøgelse af beta-cellemassen i bugspytkirtlen samt en forbedret blodsukkerkontrol, noterer Zealand Pharma.

"Disse resultater understøtter yderligere det terapeutiske rationale for GLP-1-gastrin dobbeltagonister som en mulig ny fremtidig behandlingsform at tilbyde patienter med type 2-diabetes. Med potentiale til at kunne ændre den kroniske progression af sygdommen kan der også vise sig en rolle for denne type af stoffer inden for behandling af type 1-diabetes," siger biotekselskabets topchef for forskning og udvikling Christian Grøndahl.

Data med ZP3022 blev præsenteret af selskabet onsdag på den Europæiske Sammenslutning for Studier af Diabetes (EASD) i Berlin, Tyskland.

Data er tidligere præsenteret på ADA-konfrencen i USA i juni og i en pressemeddelse i begyndelsen af juni.

 ”Vi har ikke brug for at have vores navn på selve lægemidlet” 

 De store dominerer, de små innoverer? 

 Følg Europas største diabeteskonference på MedWatch

 Solomon: Vi taler ikke om en kur mod diabetes 

 Opmuntrende data for Zealands medicinhåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier