MedWatch

Moody’s hæver forventningerne til medicinalsektoren

Moody’s har hævet forventningerne til den globale medicinalsektor fra negativ til stabil. Kreditratingbureauet mener, at det værste er ovre for den hårdt pressede sektor og forudser, at der kommer gang i indtjeningen igen allerede fra 2013.

Foto: Mark Lennihan

Moody har justeret udsigterne for den globale medicinalindustri fra negativ til stabil, og mener samtidig, at indtjeningen vil få et hak opad fra 2013, i takt med at den seneste tids mange patentudløb stilner af.

Det fremgår af den nye industrirapport ”The Worst Is Over”, som bureauet netop har offentliggjort på sin hjemmeside. I 2007 blev udsigterne ændret til negativ, men nu har man altså valgt at opjustere igen.

”De stabile udsigterne reflekterer vores tro på, at de værste af industriens patentudløb på blockbustere er forbi,” siger Michael Levesque, som er Senior Vice President for Moody, og fortsætter:

”Selvom industriens indtjening stadig vil være påvirket af de meget nylige patentudløb, så vil indtjeningen for store, velkendte aktører ramme et break-even punkt sidst i 2012 og vokse i 2013.”

Stadig store udfordringer

Selvom store virksomheder med patentudløb, såsom Bristol-Myers Squibb (A2 stabil) og AstraZeneca (A1 negativ), stadig vil opleve fald i indtjeningen i løbet af 2012 og ind i 2013, så forudser Moody’s, at de næste 12 måneder bliver mindre vanskelige end de seneste 12 måneder. I denne periode er der dukket generiske versioner op af storsælgende, patentudløbne lægemidler som Lipitor og Plavix.

Der er stadig store udfordringer for industrien, i form af lovgivningsmæssige stramninger i forhold til godkendelse, samt manglende resultater indenfor vigtige forskningsområder, som for eksempel Alzheimers, hedder det i rapporten.

Industrien er også presset af den økonomiske krise, som fører til et øget fokus på at mindske sundhedsomkostningerne. Brugen af generiske lægemidler vokser, hvilket vil komme kopiproducenter som Teva Pharmaceutical (A3 stabil), Watson Pharmaceuticals (Baa3 stabil) og Mylan (Ba1 stabil) til gode.

Men rapporten slår samtidig fast, at kopivirksomheder står overfor prisnedjusteringer og strenge produktionskrav, som vil minimere deres profit.

 Life science-aktier løber fra resten af markedet

 Biotek er for de risikovillige

 Medicinalsektors indtjening stabil trods krisetider 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier