MedWatch

Medicinalsektors indtjening stabil trods krisetider

Den nordiske storbank Nordeas aktiefolk er positive over for medicinalsektoren trods patentudløb og sundhedsreformer verden over

Foto: JP-grafik: GG

Indtjeningen i selskaber, der producerer lægemidler og medicinsk udstyr, lader sig ikke så let slå ud, når krisen kradser. Den globale medicinalsektor, herunder medico-industrien, hører nemlig til de mindst konjunkturfølsomme sektorer, og det afspejler sig i investorernes og analytikernes vurdering af selskaberne i forbindelse med den økonomiske afmatning.

Sektoren har således outperformet de andre sektorer i det seneste stigende marked, og sektorens indtjeningsestimater er kun blevet nedjusteret en spids af aktiemarkedet.

Sådan lyder konklusionen fra seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea, der med en såkaldt ”overvægt” af sektoren er positiv på medicinalaktier netop nu.

”Vi forventer ikke, at indtjeningsestimaterne skal nedjusteres nævneværdigt herfra, og vi mener også, at sektoren har mange muligheder for at effektivisere R&D-udgifterne og sænke det generelle omkostningsniveau til gavn for overskuddet,” understreger Henrik Drusebjerg.

Han er dog bevidst om, at en del medicinalselskaber på den globale scene vil opleve dyk i indtjeningen, når patenter udløber, ligesom presset på sundhedsbudgetterne i en lang række lande yderligere vil presse sektoren.

”De to faktorer er en trussel og en forsat udfordring for sektoren, men investeringerne i medicinaludstyr er fortsat stigende. Og lancering af nye lægemidler samt andre produktkategorier sikrer, at den fremtidige omsætning er svagt stigende,” tilføjer Drusebjerg.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier