Medicinalsektors indtjening stabil trods krisetider

Den nordiske storbank Nordeas aktiefolk er positive over for medicinalsektoren trods patentudløb og sundhedsreformer verden over
Foto: JP-grafik: GG
Foto: JP-grafik: GG

Indtjeningen i selskaber, der producerer lægemidler og medicinsk udstyr, lader sig ikke så let slå ud, når krisen kradser. Den globale medicinalsektor, herunder medico-industrien, hører nemlig til de mindst konjunkturfølsomme sektorer, og det afspejler sig i investorernes og analytikernes vurdering af selskaberne i forbindelse med den økonomiske afmatning.

Sektoren har således outperformet de andre sektorer i det seneste stigende marked, og sektorens indtjeningsestimater er kun blevet nedjusteret en spids af aktiemarkedet.

Sådan lyder konklusionen fra seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea, der med en såkaldt ”overvægt” af sektoren er positiv på medicinalaktier netop nu.

”Vi forventer ikke, at indtjeningsestimaterne skal nedjusteres nævneværdigt herfra, og vi mener også, at sektoren har mange muligheder for at effektivisere R&D-udgifterne og sænke det generelle omkostningsniveau til gavn for overskuddet,” understreger Henrik Drusebjerg.

Han er dog bevidst om, at en del medicinalselskaber på den globale scene vil opleve dyk i indtjeningen, når patenter udløber, ligesom presset på sundhedsbudgetterne i en lang række lande yderligere vil presse sektoren.

”De to faktorer er en trussel og en forsat udfordring for sektoren, men investeringerne i medicinaludstyr er fortsat stigende. Og lancering af nye lægemidler samt andre produktkategorier sikrer, at den fremtidige omsætning er svagt stigende,” tilføjer Drusebjerg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også