MedWatch

Medicinalsektors indtjening stabil trods krisetider

Den nordiske storbank Nordeas aktiefolk er positive over for medicinalsektoren trods patentudløb og sundhedsreformer verden over

Foto: JP-grafik: GG

Indtjeningen i selskaber, der producerer lægemidler og medicinsk udstyr, lader sig ikke så let slå ud, når krisen kradser. Den globale medicinalsektor, herunder medico-industrien, hører nemlig til de mindst konjunkturfølsomme sektorer, og det afspejler sig i investorernes og analytikernes vurdering af selskaberne i forbindelse med den økonomiske afmatning.

Sektoren har således outperformet de andre sektorer i det seneste stigende marked, og sektorens indtjeningsestimater er kun blevet nedjusteret en spids af aktiemarkedet.

Sådan lyder konklusionen fra seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea, der med en såkaldt ”overvægt” af sektoren er positiv på medicinalaktier netop nu.

”Vi forventer ikke, at indtjeningsestimaterne skal nedjusteres nævneværdigt herfra, og vi mener også, at sektoren har mange muligheder for at effektivisere R&D-udgifterne og sænke det generelle omkostningsniveau til gavn for overskuddet,” understreger Henrik Drusebjerg.

Han er dog bevidst om, at en del medicinalselskaber på den globale scene vil opleve dyk i indtjeningen, når patenter udløber, ligesom presset på sundhedsbudgetterne i en lang række lande yderligere vil presse sektoren.

”De to faktorer er en trussel og en forsat udfordring for sektoren, men investeringerne i medicinaludstyr er fortsat stigende. Og lancering af nye lægemidler samt andre produktkategorier sikrer, at den fremtidige omsætning er svagt stigende,” tilføjer Drusebjerg.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier