MedWatch

Life science-aktier løber fra resten af markedet

En ny britisk undersøgelse viser, at firmaer og fonde, der investerer i biotek- og healthcare-aktier har klaret sig markant bedre end den generelle investeringssektor. Både over de seneste 12 måneder og 10 år tilbage.

Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

Den britiske brancheforening The Association of Investment Companies offentliggjorde i sidste uge en undersøgelse af investeringsselskabers afkast med udgangspunkt i data fra analysefirmaet Morningstar.

Undersøgelsen viste, at det gennemsnitlige afkast for investorer, som har satset på aktier i investeringsselskaber og fonde, der investerer i biotek og healthcare, er vokset med 26 pct. inden for de seneste 12 måneder.

Til sammenligning er den gennemsnitlige udvikling for markedet for investeringsselskaber som helhed faldet med 2 pct. Og billedet var det samme, når man kiggede på markedet over de seneste 3, 5 eller endda 10 år.

Imod al logik

Ved en presserunde i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen forklarede Daniel Mahony, som er manager i Polar Capital Global Healthcare Growth and Income baggrunden for biotek- og healthcare-industriens succes midt i en krisetid:

”Det går imod al logik, men økonomisk nedgang er faktisk en god ting for investorer i sundhedsbranchen. Den eneste måde man kan opbygge en betydelig indtjening er gennem innovation, for eksempel gennem bioteknologi, medicinsk teknologi eller sundheds-IT,” siger han og tilføjer:

”Eftersom sundhed er en stor del af de offentlige udgifter, så kan ethvert firma, der kan spare penge og levere bedre sundhedspleje, tilbyde en løsning på problemet med eskalerende sundhedsudgifter. Investorer skal tænke på alle leddene i sundhedsværdikæden. Giver det pågældende produkt en fordel ikke bare for patienten, men også for lægen, hospitalet, staten og/eller forsikringsselskabet.”

Super-cyklus

Og skal man tro eksperterne ser sundheds- og bioteksuccesen ikke ud til at stoppe lige med det samme.

Faktorer som aldrende og rigere befolkninger, efterspørgsel efter nye lægemidler og medicinsk udstyr og ikke mindst det faktum, at biotekindustrien er modnet, er alt sammen med til at sikre et fortsat opsving i industrien.

Samtidig er de store medicinalvirksomheder blevet mere opmærksomme på mulighederne i biotekindustrien, efter at flere af dem står over for en patent-kløft.

”Bioteknologi-sektoren er modnet med nye produktmuligheder og tilbyder nu en stærk og tydelig indtjeningsvækst. Jeg mener, at vi står overfor en enorm bioteknologi-dreven teknologisk ”super-cyklus”, hvor brugen af bioteknologi vil være bestemmende og definerende for vores økonomiske fremtid,” siger David Pinniger, som er manager i International Biotechnology Trust og tilføjer:

”Det er især tilfældet nu, hvor den globale befolkning prøver at få bugt med de økonomiske udfordringer fra demografisk ældning, øgede sygdomsbyrder fra livsstilsændringer, øget energiforbrug og store spørgsmålstegn ved bæredygtigheden af ressourcer. Jeg mener, at sektoren er overset og underejet af hovedparten af investorerne, så der er masser af plads til fortsat at gøre det godt.”

 De nye biotek-børsintroduktioners stille fremmarch

 Biotek: Risikovillig kapital er aftagende 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier