MedWatch

De nye biotek-børsintroduktioners stille fremmarch

Biotekvirksomhederne er godt på vej til at overhale de mere prominente teknologivirksomheder på aktiemarkedet, skriver Forbes.

Foto: Colourbox

Børsintroduktioner indenfor biotekbranchen er igennem længere tid blevet mødt med en vis skepsis. Især indenfor de seneste år sammenlignet med de højtflyvende mediefavoritter fra teknologibranchen. Men på det seneste er en række af de sociale medie-fænomener faldet markant: på nuværende tidspunkt er Groupon faldet med 72 pct., Zynga er faldet med 68 pct. og Facebook er faldet med 44 pct..

Gennem de seneste 12-18 måneder har nye børsnoterede biotekvirksomheder stille og roligt sat point på kontoen med deres bedrifter efter introduktionen på børsen, og man kan nu roligt sige, at biotek har overhalet teknologien på børsmarkedet.

Ifølge National Venture Capital Association var der 83 venturefinansierede børsintroduktioner fra januar 2011 frem til midten af 2012: 15 indenfor Life Science og 68 indenfor teknologi, som inkluderer sociale medier, detailhandel, software osv. Forbes har kigget på den relative præstation af de nyligt børsintroducerede biotekvirksomheder i forhold til teknologivirksomhederne.

Læs hele analysen her.

 Dandrit-formand: Aftale nærmer sig endelig

 Biotekselskab tæt på bagvej til børsen

 Biotek-direktør: Biotekselskaber skal fokusere skarpere

 Affitech går mod afnotering efter nyt cypriotisk tilbud 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier