Slangegift kan give nye opdagelser i kræft og diabetes

Toksiner fra dødbringende slanger og firben kan transformeres tilbage til harmløse molekyler og muligvis omdannes til nye lægemidler, skriver Medical News Today.
Foto: Mesoblast / PR
Foto: Mesoblast / PR
oversat af Daniel Logan Berg-Munch

Et hold forskere har opdaget, at toksiner fra dødbringende slanger og firben, kan transformeres tilbage til harmløse molekyler, hvilket betyder, at de muligvis kan modnes og omdannes til nye lægemidler.

Gift indeholder generelt en række livsfarlige molekyler, kaldet toksiner. Men disse molekyler, der kan dræbe, har tidligere eksisteret som harmløse forbindelser, der har tjent andre formål i kroppen.

Forbindelserne opsøger normale biologiske processer i slangens bytte, inklusive nervecellesignaler og blodstørkning, og får dem til at ophøre. Som set ved tidligere undersøgelser, kan en forståelse af, hvordan disse toksiner fungerer, bidrage til forståelsen af blodpladeaktivering, samt andre sygdomsrelaterede spørgsmål.

Den NERC-finansierede forsker, og hovedforfatter bag undersøgelsen, Dr. Nicholas Casewell fra Liverpool School of Tropical Medicine, forklarer således:

 ”Vores resultater demonstrerer, at giftens udvikling er en yderst kompliceret proces. Slangens giftkirtel fremstår som en smeltedigel for molekylernes udvikling af nye funktioner. Nogle af funktionerne bibeholdes i giften, for at dræbe, mens andre videreudvikles, for at tjene andre formål andetsteds i kroppen.”

Læs resten af historien fra Medical News Today her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også