MedWatch

Slangegift kan give nye opdagelser i kræft og diabetes

Toksiner fra dødbringende slanger og firben kan transformeres tilbage til harmløse molekyler og muligvis omdannes til nye lægemidler, skriver Medical News Today.

Foto: Mesoblast / PR

Et hold forskere har opdaget, at toksiner fra dødbringende slanger og firben, kan transformeres tilbage til harmløse molekyler, hvilket betyder, at de muligvis kan modnes og omdannes til nye lægemidler.

Gift indeholder generelt en række livsfarlige molekyler, kaldet toksiner. Men disse molekyler, der kan dræbe, har tidligere eksisteret som harmløse forbindelser, der har tjent andre formål i kroppen.

Forbindelserne opsøger normale biologiske processer i slangens bytte, inklusive nervecellesignaler og blodstørkning, og får dem til at ophøre. Som set ved tidligere undersøgelser, kan en forståelse af, hvordan disse toksiner fungerer, bidrage til forståelsen af blodpladeaktivering, samt andre sygdomsrelaterede spørgsmål.

Den NERC-finansierede forsker, og hovedforfatter bag undersøgelsen, Dr. Nicholas Casewell fra Liverpool School of Tropical Medicine, forklarer således:

 ”Vores resultater demonstrerer, at giftens udvikling er en yderst kompliceret proces. Slangens giftkirtel fremstår som en smeltedigel for molekylernes udvikling af nye funktioner. Nogle af funktionerne bibeholdes i giften, for at dræbe, mens andre videreudvikles, for at tjene andre formål andetsteds i kroppen.”

Læs resten af historien fra Medical News Today her.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier