MedWatch

Milliardopkøb får sin første godkendelse

Et amerikansk biotekselskab har fået godkendt sit første lægemiddel, siden det i 2010 blev købt af franske Sanofi for svimlende 20,1 mia. dollar.

Foto: Colourbox

De amerikanske lægemiddeltilsynsmyndigheder har meddelt, at man har godkendt Genzymes Aubagio, en pille til behandling af multipel sklerose.

Godkendelsen er en milepæl, da det er selskabets første FDA-godkendelse, siden Sanofi i 2011 brugte 20,1 mia. dollar på at købe det amerikanske biotekfirma.

Under sin nye ejer har Genzyme, der var kendt som en producent af behandlinger mod sjældne sygdomme, igangsat en indsats for at komme ind på det lukrative, og bredere, marked for multipel sklerose-lægemidler. Et marked, der er anslået til omkring 13 mia. om året på verdensplan.

Tidligere afslag

Størstedelen af den tilgængelige medicin mod multipel sklerose gives til patienter gennem injektioner. Den autoimmune sygdom påvirker hjernen og centralnervesystemet på omkring 400.000 amerikanere og 2,5 millioner mennesker på verdensplan.

I august fik Genzyme knapt så gode nyheder fra FDA, da tilsynsmyndighederne bad selskabet om at omskrive og genindsende dets ansøgning for midlet Lemtrada, der også er rettet mod behandling af multipel sklerose.

 Fuld fart under fusioner og opkøb i biotek 

 Medicinalselskaberne villige til at løbe større opkøbsrisici

 9 opkøbsmodne biotekvirksomheder 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier