MedWatch

Fuld fart under fusioner og opkøb i biotek

De globale opkøb og fusioner inden for biotek er på det højeste niveau siden 2008. Tre områder er specielt attraktive, siger storbank.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO

De store medicinalkoncerners jagt på nye lægemiddelkandidater har sat fuld fart under fusioner og opkøb inden for biotek. Værdien af de globale fusioner og opkøb inden for biotek har nu nået det højeste niveau i fire år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til data fra analysefirmaet Thomson Reuters. Ifølge corporate finance kilder i storbanken Credit Suisse Group er interessen primært samlet om sygdomsområderne cancer, inflammation og autoimmune sygdomme, hvor immunsystemet angriber kroppens egne molekyler.

”Det er svært at generalisere på tværs af industrien, men det er de terapeutiske områder, hvor vi ser store farma-virksomheders udviklingsteams bruge en masse tid,” siger Charles Newton, der er chef for biotekinvesteringer i banken.

Værdien af opkøb og fusioner er i år oppe på 25 mia. dollar sammenlignet med knap 10 mia. dollar i samme periode 2011. Det er det højeste niveau siden 2008, hvor tallet var 54 mia. dollar på baggrund af Roches 46,7 mia. dollar-køb af Genentech.

læs hele artiklen fra Reuters her

Glaxos opkøb af samarbejdspartner endeligt gennemført

Patentudløb tynger Bristol-Myers  

 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier