MedWatch

Helsefirma snyder og truer danskere

Et dansk-ejet helsefirma, der sælger ulovlig medicin til syge danskere og truer dem med inkasso, volder stadig større problemer for forbrugerne og for Sundhedsstyrelsen.

Danskerne skal tage sig i agt for hjemmesiden sundeled.dk og firmaet Helse Danmark, hvis de vil købe eksempelvis glucosamin mod ledsmerter eller piller mod gener ved forstørret prostata over internettet.

Kunderne siger ja til en gratis prøve, men når regningen kommer, har de pludselig forpligtet sig til et uopsigeligt abonnement. Men det, der starter som et gratis tilbud, kan ende med en regning på op mod 1.700 kroner. Og betaler de ikke, trues de med "retslig inkasso og registrering i RKI", skriver Politiken.

Firmaet, der er dansk-ejet og ligger i Singapore, opererer via et skuffeselskab i skattelyet Seychellerne, og Sundhedsstyrelsen har politianmeldt firmaet for ulovligt salg af medicin. Bag firmaet står danskeren John Claus Kongsted Woo.

Fordoblet antal pakker

I løbet af første halvår 2012 har man stoppet dobbelt så mange pakker af de ulovlige lægemidler, solgt til danskere fra Helse Danmark, som i første halvår 2011, oplyser styrelsen i dag på dens hjemmeside.

Udover at danskere, der købet lægemidler fra firmaet, risikerer en bøde på 2500 kr. for køb af ulovlig medicin, har ejeren af firmaet truet flere kunder med inkasso, når de har forsøgt at returnere den ulovlige pakke.

Sundhedsstyrelsen har tidligere været ude og advare forbrugerne mod fupfirmaet, men på trods af at have gjort Helse Danmark opmærksom på lovovertrædelsen, har selskabet ikke ændret praksis.

Firmaet Helse Danmark har flere hjemmesider – bl.a. sundeled.dk, helsedanmark.dk, menopause.dk, sawpalmetto.dk, curcumin.dk og ginkgobiloba.dk.

 Industri: Lægemiddelforfalskning skal straffes som narkotika-forbrydelser 

 2.000 anholdt i Kina i sag om forfalsket medicin

 Danske sælgere af falsk medicin har været på kant med loven

 

 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier