MedWatch

Genmab blander sig i verdenstoppen med licensaftale

Genmabs nye milliardaftale med Johnson & Johnson-selskabet Janssen Biotech er blandt verdens største i branchen.

Foto: Gregers Overvad / Jyllandsposten

Med en upfrontbetaling på 55 mio. dollar, og en samlet potentiel værdi af aftalen inklusive upfrontbetalingen, en aktieinvestering på 80 mio.

dollar og milepæle er på over 1,1 mia. dollar ser Genmab ud til at komme på den globale top ti liste over årets største licensaftaler i medicinalbranchen.

I første halvår af 2012 er der kun to aftaler, der var værdisat højere.

Det er Bristol-Myers Squibbs aftale med Astrazeneca om udvikling af en række diabetesmidler, som Bristol-Myers Squibb overtog i forbindelse med købet af det amerikanske medicinalselskab Amylin. Bristol-Myers Squibbs aftale med Astrazeneca har en værdi af 3,5 mia. dollar.

Større er også Abbott Laboratories' aftale med Galapagos om indlicensering af GLPG0634, der udvikles til behandling af leddegigt og autoimmune sygdomme. Ifølge Fiercebiotech er værdien af Galapagos og Abbotts aftale op til 1,35 mia. dollar.

Genmab indgår milliardaftale med gigant

Genmab håber på vigtig partneraftale inden nytår 

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier