MedWatch

Lundbeck får godkendt kræftmiddel i Canada

Danmarks andetstørste medicinalselskab har fået godkendt et kræftmiddel af de canadiske myndigheder. Godkendelsen vil få væsentlig betydning for selskabet i Canada.

Foto: PR Lundbeck

De canadiske sundhedsmyndigheder Health Canada har godkendt Lundbeck-midlet Treanda baseret på den succes, som produktet har opnået i både Europa og USA. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse tirsdag morgen.

Treanda blev i februar 2011 indlicenseret fra Cephalon, der er et datterselskab af Teva Pharmaceutical Industries, og Lundbeck fik kommercielle enerettigheder i Canada.

"Det glæder mig meget, at vi nu er i stand til at gøre Treanda tilgængelig i Canada, hvor patienter med ikke-behandlet kronisk lymfatisk leukæmi og recidiverende indolent B-celle non-Hodgkins lymfom nu får en ny behandlingsmulighed," udtaler Ole Chrintz, Senior Vice President for Internationale Markeder og Europa hos Lundbeck, i meddelelsen.

"Treanda har et betydeligt salgspotentiale og er vigtigt for yderligere at styrke den allerede gode position, som Lundbeck har på det canadiske marked," fortsætter han.

Godkendt til to indikationer

Treanda er godkendt til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), som ikke tidligere har modtaget behandling og til patienter med recidiverende indolent B-celle non-Hodgkins lymfom (iNHL), som ikke responderer på behandling med rituximab, eller for patienter, hvor sygdommen forværres under eller kort efter behandling med rituximab.

Også Genmabs Arzerra er til behandling af CLL.

Selvom tilføjelsen af Treanda i følge Lundbeck "vil styrke vækstmulighederne mærkbart," så får godkendelsen dog ingen indflydelse på selskabets egne forventninger til 2012, som forbliver de samme.

Virkningsmekanisme ukendt

Treanda er en ny behandling med en unik kemisk struktur. Den præcise virkningsmekanisme i Treanda er ifølge selskabet stadig ukendt, men midlet kan udøve sin virkning på to forskellige måder for at ødelægge kræftceller.

"Prækliniske studier tyder på, at Treanda kan føre til celledød i en proces, som benævnes apoptose (programmeret celledød) samt via en anden celledødsproces, som forstyrrer den normale celledeling, som benævnes mitotisk katastrofe (en ikke-apoptotisk pathway)," skriver Lundbeck.

Selskabet venter, at Treanda vil være tilgængeligt for læger og patienter i Canada i løbet af september 2012.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier