Patientdød får gigant til at droppe milliardpille

Videre forsøg med et lægemiddel mod hepatitis C, der blev købt tidligere i år for 2,5 mia. dollar, droppes nu fuldstændig af amerikansk medicinalgigant, efter at en patient er død.
Foto: bristol meyer squibb/ PR
Foto: bristol meyer squibb/ PR

Bristol-Myers Squibb har nu fuldstændigt opgivet den eksperimentelle hepatitis C-pille, selskabet fik rettighederne til for 2,5 mia dollar tidligere på året, efter én patient døde og andre blev indlagt som følge af at have taget pillen i et fase 2-studie.

Hepatitis C-lægemiddelkandidaten blev en del af Bristol-Myers Squibbs pipeline som følge af selskabets 2,5 mia. dollar dyre opkøb af selskabet Inhibitex i januar.

Medicinalgiganten suspenderede videre forsøg med lægemiddelkandidaten, kendt som BMS-986094, den 1. august, efter at patienten udviklede hjertesvigt

 Hjertefejl bremser medicinalgigants hepatitismiddel

Og nu har selskabet ifølge Bloomberg så taget konsekvensen og fuldstændigt droppet at gå videre med udviklingen.

Milliardmarked

Otte andre forsøgspersoner led af hjerte- og nyreforgiftningen, og selskabet arbejder nu sammen med myndighederne for at klarlægge forløbet. To af de otte patienter er stadig indlagt.

Lægemidlet blev ellers af forskere og analytikere opfattet som værende et central behandlingsmiddel, der sammen med initiativer af andre selskaber, herunder Gilead Sciences og Vertex Pharmaceuticals, skulle erstatte den injicerbare standardbehandling med piller, som er mere bekvem og har færre bivirkninger. Analytikere anslår ifølge Bloomberg, at markedet for de nye behandlingsformer kan være 20 mia. dollar.

Gilead, som brugte 10,8 mia. dollar på at erhverve sin hepatitis C-lægemiddelkandidat, GS-7977, har ifølge selskabets talskvinde, Clara Miller, ikke haft de samme sikkerhedsproblemer.

"I alle undersøgelser til dato har GS-7977 været veltolereret og har fremvist en favorabel sikkerhedsprofil," siger hun til Bloomberg.

Vertex er ikke blevet kontaktet af FDA om sikkerhedsspørgsmål for sin lægemiddelkandidat.

 Patentudløb tynger Bristol-Myers  

 Gyldne nanopartikler kan være kuren mod leverbetændelse

 Hedegaard: ”Gul feber, hepatitis, you name it”

 Kræft, hepatitis og laboratorieudstyr stabiliserer Roche 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også