MedWatch

Gyldne nanopartikler kan være kuren mod leverbetændelse

Nye nanopartikler har i laboratioriet øget succesraten i behandlingen af hepatitis C fra 50 til 100 pct.

Man skal være varsom med at erklære tidlige behandlingsformer for videnskabelige gennembrud. Men når succesraten i behandlingen når op på 100 pct., så er der trods alt lidt hold i betegnelsen.

Forskere ved University of Florida har ifølge Ingeniøren skabt en nanopartikel, der angriber Hepatitis C-virusset, og hidtil er det lykkedes at neddæmpe virusset hver eneste gang i laboratorieforsøgene.

Nanopartiklen, også kaldet et nanozym, består af et skelet af nanopartikler af guld og en overflade med to biologiske komponenter.

Spejder og soldat i én

Den ene biologiske komponent er et enzym, som angriber og ødelægger det mRNA, som indeholder virussets opskrift på at kopiere det protein, der er skyld i sygdommen.

Den anden biologiske del er en form for navigatør, der identificerer det sygdomsrelaterede protein og sender enzymet hen for at ødelægge det.

I dag er patienternes eneste mulighed at gennemgå 48 ugers behandlingsforløb med medikamenterne interferon og ribavirin. Succesraten for behandlingen er på lige under 50 pct.

 Nanofabrikker skal producere medicin inde i kroppen 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier