Gyldne nanopartikler kan være kuren mod leverbetændelse

Nye nanopartikler har i laboratioriet øget succesraten i behandlingen af hepatitis C fra 50 til 100 pct.

Man skal være varsom med at erklære tidlige behandlingsformer for videnskabelige gennembrud. Men når succesraten i behandlingen når op på 100 pct., så er der trods alt lidt hold i betegnelsen.

Forskere ved University of Florida har ifølge Ingeniøren skabt en nanopartikel, der angriber Hepatitis C-virusset, og hidtil er det lykkedes at neddæmpe virusset hver eneste gang i laboratorieforsøgene.

Nanopartiklen, også kaldet et nanozym, består af et skelet af nanopartikler af guld og en overflade med to biologiske komponenter.

Spejder og soldat i én

Den ene biologiske komponent er et enzym, som angriber og ødelægger det mRNA, som indeholder virussets opskrift på at kopiere det protein, der er skyld i sygdommen.

Den anden biologiske del er en form for navigatør, der identificerer det sygdomsrelaterede protein og sender enzymet hen for at ødelægge det.

I dag er patienternes eneste mulighed at gennemgå 48 ugers behandlingsforløb med medikamenterne interferon og ribavirin. Succesraten for behandlingen er på lige under 50 pct.

 Nanofabrikker skal producere medicin inde i kroppen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også