MedWatch

Pfizer og Astrazeneca indgår milliardaftale

To medicinalgiganter har i dag offentliggjort, at de indgår en milliardaftale, hvorunder Pfizer får de globale kommercielle rettigheder til et af Astrazenecas lægemidler. Flere aftaler måske på vej.

Foto: Colourbox

1,5 mia. kroner. Så meget betaler Pfizer sin britisk-svenske konkurrent Astrazeneca for de globale kommercielle rettigheder til lægemidlet Nexium.

Ifølge News-Medical.Net er summen betalt upfront, og derudover er Astrazeneca berettiget til milepælsbetalinger og royalties afhængig af produktlanceringer og salg.

Rettighederne gælder til midlet som håndkøbsmedicin, mens Astrazeneca beholder rettighederne til de receptpligtige versioner. Nexium anvendes til behandling af mavesår og spiserørskatar.

Midlet blev først lanceret i Europa i 2000 og i USA i 2001.

Andre aftaler undersøges

En ansøgning om markedsføringstilladelse forNexium i en 20mg tabletform blev indgivet til EMA i juni 2012, mens en amerikansk ansøgning om Nexium i 20mg depotkapsler er målrettet til den første halvdel af 2013.

Hvis det godkendes, forventer Pfizer at kommercialisere produktet i USA i begyndelsen af 2014 med lanceringer i andre markeder senere hen.

Selskaberne er desuden ved at undersøge mulighederne for et strategisk partnerskab, der kunne omfatte lignende aftaler for andre af AstraZenecas receptpligtige mærker, hvor håndkøbsversioner kunne være mulige, som f.eks. anti-allergispraymidlet Rhinocort Aqua.

 De 20 største licensaftaler i biotek i 2012

 Pfizer involveret i massiv korruption

 Pfizer taber søgsmål - forventer milliardtab

 Pfizer vinder patentsag - og milliarder

 AstraZeneca higer efter at genopfylde medicinskabet 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier