MedWatch

Pfizer taber søgsmål - forventer milliardtab

En amerikansk appelinstans har netop pålagt Pfizer at betale 10,4 mio. dollar til en kvinde, efter at et af deres overgangsalderprodukter angiveligt har været skyld udvikling af brystkræft. Selskabet har allerede tabt milliarder på lignende søgsmål og forventer, at flere følger.

Foto: Pfizer/PR

Medicinalgiganten Pfizer må nok engang til lommerne. En amerikansk jury tildelte i 2010 en kvinde 10,4 mio. dollar som følge af hendes krav mod Pfizer om, at deres Wyeth-enheds Prempro, et overgangslægemiddel, har været skyld i udvikling af brystkræft.

Og den dom har appelinstansen ifølge Bloomberg nu stadfæstet.

Kendelsen kommer på et tidspunkt, hvor Pfizer arbejder på at afvikle retssagerne forbundet med Prempro. Selskabet har afviklet omkring 60 pct. af sagerne og udbetalt 5,46 mia. dollar.  Selskabet har afsat ekstra 2,01 mia. dollar til at løse de resterende sager.

Mere end 6 millioner kvinder tog Prempro og relateret overgangsalderlægemidler til behandling af symptomer, herunder hedeture og humørsvingninger, før en undersøgelse fra 2002 fremhævede en forbindelse til kræft. På et tidspunkt stod Pfizer og dens enheder over for mere end 10.000 sager relateret til dette.

 Pfizer vinder patentsag - og milliarder

 Medicinalbranchens 10 største markedsføringsforlig  

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier