MedWatch

Gigant lukker kræftstudier efter manglende resultater

Verdens største biotekselskab lukker ned for senfasestudier af et lægemiddelkandidat mod bugspytkirtelkræft, efter at en uafhængig komité har konkluderet, at midlet ikke hjælper patienter.

Amerikanske Amgen lukker ned for deres lægemiddelkandidat ganitumab. Det meddeler selskabet ifølge Bloomberg.

En analyse af et uafhængigt overvågningsudvalg har konkluderet, at midlet mod bugspytkirtelkræft ikke ville forbedre overlevelsesraten for patienter med metastatisk kræft i bugspytkirtlen.

Ganitumab var i den tredje og afsluttende menneskeforsøgsrunde. Flere medicinalselskaber har måttet give fortabt i udviklingen af kræftlægemidler rettet mod den såkaldte IGF-receptor, som Amgens kandidat også var rettet mod. Herunder Pfizers figitumumab, Sanofis AVE 1642 og Roches RG1507.

Skal hæve barren

"Dette er endnu en grund til, hvorfor vi mener, at Amgen skal være mere forsigtig med F&U-udgifter og hæve barren for go/no-go beslutninger," skrev Michael Yee, en analytiker hos RBC Capital Markets, ifølge Bloomberg i et notat til kunderne.

Amgen annullerer også et separat fase 2-studie med patienter med lokalt fremskreden kræft i bugspytkirtlen. I lyset af undersøgelsens fiasko, vil Amgen nu gennemgå sine andre forsøg med midlet, herunder tyktarms- og små-cellet lungekræft.

 Amgen opjusterer efter stærkt kvartal

 Dako-Direktør: Amgen er perfekt match

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier