MedWatch

Amgen opjusterer efter stærkt kvartal

Amgen havde et særdeles godt andet kvartal og har overrasket med en flot omsætning og en opjustering af egne forventninger.

Foto: Colourbox

Biotekselskabet Amgen, der har en samarbejdsaftale med danske Dako, overraskede positivt med sit andet kvartal, viste regnskabet fra torsdag aften.

Amgen præsterede en omsætning på 4,5 mia. dollar, hvilket var klart bedre end analytikernes forventninger på 4,1 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Og samme tendens gjorde sig gældende på bundlinjen, hvor Amgen leverede en justeret indtjening per aktie på 1,83 dollar. Her havde analytikerne ventet et plus på 1,55 dollar.

Amgen opjusterer forventningerne til hele 2012, så selskabet nu venter et resultat per aktie på 6,20-6,35 dollar mod tidligere 5,90-6,15 dollar. Omsætningen ventes nu at lande på 16,9-17,2 mia. dollar mod en tidligere forventning om et salg på 16,1-16,5 mia. dollar. Analytikerne ventede ifølge Bloomberg News en omsætning for hele 2012 på 16,39 mia. dollar inden regnskabet.

Amgen-aktien handles i disse dage på det højeste niveau i seks år, efter at selskabet i begyndelsen af 2012 købte Micromet Inc. for 1,16 mia. dollar for at få fingrene i et eksperimentelt leukæmi stof.

Derudover har biotekselskabet underskrevet en udviklingsaftale med London-baserede AstraZeneca og styrket sin tilstedeværelse på kræftmarkedet gennem øget salg af Xgeva, et knoglestof, der reducerer brud.

 Amgen skuffer på indtjeningen 

 Dako-aftale skal styrke Amgen-samarbejde

 Dako-Direktør: Amgen er perfekt match

 Dako udvider samarbejde med Amgen 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier