MedWatch

Amgen skuffer på indtjeningen

Den amerikanske biotekgigant Amgen har med et resultat efter skat på næsten 1 mia. dollar ikke formået at tjene så meget som forventet.

Foto: 123dan321 / Stock.xchng

Biotekselskabet Amgen aflagde i nat regnskab for fjerde kvartal 2011. Det var en omsætning, der steg med 3 pct. til 3,97 mia. dollar, som virksomheden bød på. Men indtjeningen efter skat faldt 9 pct. til 934 mio. dollar, og det skuffer ifølge Aktiefokus.

Selskabet meddelte, at det har lagt et bud på 1,16 mia. dollar på selskabet Micromet, der tester et medikament mod leukemi. Buddet kommer, fordi Amgen har en ’rimelig’ tom pipeline, fortæller analytikeren Geoffrey Porges hos Sanford C. Bernstein ifølge Bloomberg. Derfor er de nødt til at tilkøbe sig nye, lovende produkter.

"Det her er ikke enden for opkøbene for Amgen" siger han og fortsætter:

"Det er foreneligt med Amgens ambitiøse og forhastede syn på verden, og det er foreneligt med både de muligheder og risici, som kommer på baggrund af det verdenssyn."

Bestyrelsesformanden Robert Bradway, der vil overtage direktørstolen i maj, sagde tidligere i januar, at salget i 2012 vil accelerere grundet vækst i kræftmedicin og mulige godkendelser fra myndighederne.

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier