MedWatch

Amerikanere lover Dako-investeringer

Agilent, der for nylig opkøbte danske Dako, kaster nu en massiv millioninvestering ind i virksomheden.

Foto: Dako/PR

Der er måske ikke så meget tale om en overtagelse, så meget som et lykkeligt ægteskab mellem to komplementerende virksomheder.

I hvert fald skal Dakos medarbejdere ikke bekymre sig om slankning af organisationen eller lukning af afdelingen i kølvandet på amerikanske Agilents opkøb af virksomheden.

Læs mere om milliardopkøbet her: Dako-direktør: ”Opkøb betyder hurtigere ekspansion”

"Vi kunne ikke have forestillet os et bedre match end Dako. Vi har længe haft dem i kiggerten, og det er også derfor, at de skal agere hovedkvarter for dette forretningsområde,"siger CEO for Agilent, Bill Sullivan, der i går præsenterede sig for Dakos medarbejdere i Glostrup, til Berlingske Business.

Bakker op med penge

Og det er ikke kun tomme ord. Direktøren bakker dem op med 60 mio. kr.,  som Dako skal bruge til at vækste gennem forskning og udvikling, salg og marketing.

"Er de investeringer sucessfulde, og kommer de til at betyde en øget efterspørgsel, så er vi naturligvis nødt til at kigge på at få produktionen udviddet også. Det er jo altid den sjoveste måde at udvide på," siger Bill Sullivan.

En anden aktør, der ifølge Berlingske Business også ser en lys fremtid for Dako, er Radiometers direktør, Peter Kürstein.

Guldklump

"Prisen er ekstremt høj, og det er i mine øjne en god nyhed. Det kunne tyde på, at Agilent ved, det er en guldklump, de har købt, og at de har store planer med Dako."

Radiometer blev selv i 2004 opkøbt af et amerikansk konglomerat, Danaher Corporation. Siden er den årlige vækst steget fra fem-seks pct. til ni-ti pct. og overskudsgraden er steget med ti pct. til 35 pct.

 Dako solgt i milliardhandel

 Licensaftale udvider Dakos pipeline

 Dako-aftale skal styrke Amgen-samarbejde 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier