Nyopdaget genmutation kan stoppe kræftspredning

Forskere på et amerikansk universitet har opdaget et muteret gen, der kan stoppe spredningen af kræftceller i kroppen, hvis det bliver aktiveret.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

En ny opdagelse gjort på det amerikanske univesitet Case Western Medical School i Cleveland, Ohio kan være med til at sætte en ny retning for behandlingen af kræftramte.

Det håber forskergruppen bag opdagelsen - et muteret gen, som kan stoppe spredningen af kræftceller - i hvert fald.

"Vi har identificeret en ny retning inden for kræftbehandling, og den nye retning, fører os til en reduktion af giftighed i behandlingen af kræft, sammenlignet med kemoterapi eller strålebehandling," siger Dr. Zhang, adjunkt på Institut for Farmakologi på Case Western School of Medicine, til universitetets hjemmeside.

Giver lægerne tid

"Med denne opdagelse, kan forskerne stoppe spredningen af kræftceller, så læger har tid til at reparere celler og genetiske fejl," fortsætter han.

Forskerne fandt den muterede udgave af genet Chk1, mens de var i gang med med grundforskning i mekanismerne i et genom. Og ifølge Dr. Zhang er en af de helt store fordele ved metoden, at den ikke kræver kemoterapi eller andre giftstoffer til at slå cellerne ihjel.

Nu vil forskerne gruppen bag opdagelsen gå i gang med at finde en kunstig måde, hvorpå man kan aktivere af det muterede Chk1-gen.

 Stamcelleopdagelse kan føre til ny kræftbehandling

 Bananfluer bruges i kampen mod kræft 

 Ny dansk teknologi åbner for alternativ kræftdiagnostik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også