Potentiel knogleskørhedsblockbuster rykker fremad

Amerikansk lægemiddelgigant melder om positive fase 3-studieresultater for dets lægemiddelkandidat til behandling af knogleskørhed.
Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng
Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Merck beretter, at virksomheden klarede de fase 3-studier, der er påkrævet for at opnå godkendelse for sen-stadie lægemidlet til behandling af knogleskørhed, Odancatib.

Det betyder, at forskerne kan afslutte de store globale undersøgelser og fremskynde tidsplanen for den potentielle blockbuster.

Behandlingens "store effektivitet og gunstige benefit-risk-profil" overbeviste forsøgets forskerhold om, at behandlingen kunne betegnes som en succes for kvinder med postmenopausal osteoporose.

Undersøgelsen blev lanceret for fem år siden, og der blev rekrutteret 16.000 patienter fra 387 forskellige steder i verden. Nyheden medfører sandsynligvis regulatoriske indsendelser i USA, Europa og Japan i første halvdel af næste år.

Det er især godt nyt for den farmaceutiske gigant Merck, der har udset behandlingen til at være en af virksomhedens førende senstadie-lægemidler fremadrettet. Catherine Arnold fra Credit Suisse har vurderet lægemidlets omsætning til mere en milliard dollar om året.

Thomson Pharma forventer dog kun en gennemsnitomsætning på 402 millioner dollar, rapporterer Reuters. Som en oplagt kandidat til at skulle konkurrere med Amgens Prolia, har nogle analytikere været forbenholden overfor lægemidlets fremtidsudsigter.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech om det nye lægemiddel for knogleskørhed her

 MSD-spejder gransker Danmark for biotek

 Tilskudsregler for knogleskørhed strammes

 Studie kaster nyt lys over knogleskørhed 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også