MedWatch

Victoza-konkurrent rykker fremad

Tidligt næste år indsender GSK registreringsansøgning for selskabets eksperimentale diabetesmedicin, der er en direkte konkurrent til Novo Nordisks Victoza. En anden dansk aktør har dog en del at vinde.

Foto: Novo Nordisk/PR

GlaxoSmithKline vil indsende registreringsansøgning for den eksperimentale diabetesmedicin (GLP-1-analog) albiglutide, der skal tages en gang om ugen, tidligt næste år. Det skriver Bloomberg News.

Det sker, efter at stoffet har vist en signifikant reduktion i blodsukkerniveauerne i forhold til Mercks sitagliptin i det 8. og sidste studie med stoffet. Dermed er registreringsansøgningspakken fuldendt.

Albuglutide er udviklet på basis af Novozymes’ albumin-fusionsteknologi, albufuse, og Novozymes står til royalties fra et eventuelt salg af lægemidlet.

Lægemidlet vil være en direkte konkurrent til Novo Nordisks GLP-1-analog Victoza. Tidligere studier har dog vist, at Victoza er klart bedre til at reducere blodsukkerniveauet hos type 2-patienter, end albiglutid.

 Victoza-konkurrent viser god effekt i langtidsstudie

 Novos Victoza slår konkurrenterne af pinden 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier