MedWatch

Victoza-konkurrent viser god effekt i langtidsstudie

Bydureon, der regnes for at blive Novo Nordisks store konkurrent-lægemiddel, kommer positivt ud af nye langtidsstudier.

Medicinalselskaberne Amylin Pharmaceuticals og Alkermes fælles langtidsvirkende GLP-1 variant, Bydureon, giver klinisk signifikante og vedvarende forbedringer i blodsukkerkontrollen. Det viser resultaterne af et fire år langt studie som parterne har foretaget.

Bydureon, som skal tages blot en gang ugentlig, vurderes at blive den første rigtige konkurrent til Novo Nordisks Victoza, der i modsætning til Bydureon skal injiceres dagligt.

"Holdbarheden af behandlingens effektivitet og tolerabilitet er kritisk vigtige i forvaltningen af kronisk og fremadskridende type 2-diabetes sygdom," lyder det fra Amylins chef for forskning og udvikling Christian Weyer.

Signifikante forbedringer

Resultatene af langtidsstudiet, der blev præsenteret på American Diabetes Associations diabeteskongres i Philadelphia over weekenden, viser at patienterne fik kliinisk signifikante forbedringer i det gennemsnitlig blodsukkerniveau over tre måneder samt i fasteblodsukkerniveau efter fire års behandling.

Og mens tolerabiliteten ved brug af Bydureon blev forbedret over tid, tabte patienterne i gennemsnit 2,5 kg. Dertil kommer en forbedring af nogle kardiovaskulære risikofaktorer som systolisk blodtryk, total kolesterol, LDL-kolesterol og triglycerider.

Der var ingen uventede bivirkninger og forekomsten af mild kvalme, som er den mest almindelige bivirkning, faldt over tid.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier