MedWatch

Novos Victoza slår konkurrenterne af pinden

Novo Nordisk har på den store årskongres i den amerikanske diabetesforening i weekenden igen benyttet lejligheden til at understrege diabetes 2-midlet Victozas fordele.

Et nyt observationsstudie af 1114 type 2 diabetikere hos praktiserende læger i Storbritannien bekræfter, at Victoza i praksis giver patienterne et større fald i blodsukkeret end patienter, der tager det konkurrerende middel Byetta fra Amylin, eller den storsælgende diabetespille Januvia fra Merck.

Større vægttab

Samtidig får Victoza-patienterne en sidegevinst i form af et større vægttab på næsten 4 kilogram sammenlignet med knap 3 kilo for Byetta-brugerne og 0,8 kilo for Januvia-brugerne.

Studiet bekræfter de resultater Novo tidligere har vist med Victoza i kliniske sammenligningsstudier med de to øvrige diabetesmidler.

Ok med injektion

Ifølge Novo viser observationsstudiet desuden, at flere patienter ”tilsyneladende foretrækker et lægemiddel” med Victozas egenskaber, selv om det tages via injektion, frem for Januvia, der tages i pilleform. Med andre ord lider patienterne ifølge Novo altså ikke af den nåleskræk, der ellers fremhæves fra tid til anden som en fordel for diabetesmidler i pilleform.

Masser af potentiale

Novo må dog sande, at der stadig er et stykke vej, før Victoza kan måle sig med Januvia salgsmæssigt. Mercks diabetespile solgte sidste år for 4,7 mia. dollar, mens salget af Victoza rundede milliarden.

Sammenligner man Januvias resultater de første år på markedet med Victozas salg, er tabletten også overlegen. Januvia leverede i 2008 omkring to år efter sin lancering en omsætning på 1,75 mia. dollar. Det er omkring 75 pct. mere end Victoza gjorde nogenlunde tilsvarende inde i lanceringen i 2011.

Novo drilles af amerikanske rivaler 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier