MedWatch

Neurosearch-chef: Jeg løber ikke fra problemerne

Topchefen forlader Neurosearch, alt imens problemerne tårner op for biotekselskabet. Læs her den aftrædende direktørs uddybende svar på hvordan, hvorfor og hvad der nu skal ske.

Patrik Dahlen, topchefen i Neurosearch, rejser sig fra biotekselskabets direktørstol den 1. juli. Det har han sammen med bestyrelsen besluttet, fordi den opgave, som Patrik Dahlens blev ansat til at lave, er fuldført. Han blev ansat i 2010 med det formål at optimere kommercialiseringsstrategien for lægemiddelkandidaten Huntexil mod Huntington.

Har du udfyldt den opgave, selvom Huntexil ikke er på markedet?

”Ja, jeg mener, at vi styrer mod den løsning, vi har meldt ud. Det vil sige, at vi søger en global partner, og den løsning skal findes fremadrettet. Men min rolle er ikke afgørende. René, Finn og Karin kan sagtens løfte den opgave.”

Udfordringer hober sig op

Neurosearch er ikke kommet igennem de seneste måneder uden forhindringer. Blandt andet offentliggjorde biotekfirmaet resultaterne fra et dosis-studie, der viste, at Huntexil giver problemer ved højere doser. Fase-3-studiet vil blive justeret på baggrund af de nye oplysninger.

Derudover har Finanstilsynet meldt ud, at Bagmandspolitiet undersøger Neurosearch for kursmanipulation. Og i sidste uge meldte Sundhedsstyrelsen ud, at nogle af de kliniske forsøg med fedmemidlet Tesofensine ikke lever op til de kliniske standarder.

Er det et godt tidspunkt at lade en CEO forlade selskabet?

”Vi har haft nogle ting, der er gået imod os. Det er ikke årsagen til, at jeg forlader Neurosearch nu. De ting og de udfordringer, der ligger, kan sagtens løses af de øvrige her. Det behøver Neurosearch ikke mig personligt til. René, Finn og Karin er et meget dygtigt team, som har de kompetencer, der er brug for.”

Har taget sin del af slagene

Det kan godt se ud som om, at du løber fra problemerne ved at forlade selskabet, når tingene tårner op på den måde. Hvad mener du?

”Det mener jeg ikke. Jeg har stået for skud for rigtig mange ting i de næsten to år, jeg var i Neurosearch. Jeg har taget min del af de slag, der har været. Så jeg synes ikke, jeg løber nogen steder.”

I forhold til Neurosearchs økonomiske situation er det så en del af fornuften at lade en relativt dyr medarbejder træde af for at optimere situationen for Neurosearch?

”Det er klart vigtigt for mig personligt, når vi er en relativ lille virksomhed. Vi er fire personer, der har siddet i ledelsen, og det giver god personlig mening for mig, at man reducerer den til tre. Det er klart, at det ligger som en del af de tanker, jeg har gjort mig, og som bestyrelsen også har gjort sig.”

Ukendt fremtid

Hvad skal du nu?

”Det ved jeg ikke. Det får fremtiden at vise.”

Bliver du i Danmark?

”Jeg har familie, så det er nok det, jeg vil vælge.”

Hvis der er udfordringer i andre danske biotekselskaber, som de tilbyder dig at tage, vil du så være interesseret i at tage dem?

”Det ser vi fremadrettet. Det har jeg ingen holdning til i øjeblikket.”

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 

 Topchef forlader Neurosearch

 Analytiker: Naturlig konsekvens af strategiændring 

 Sundhedsstyrelsen dumper Neurosearch-studie 

 Stor usikkerhed om Neurosearchs fremtid 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier