Biotekselskabs overlevelse afhængig af kreditoraftale

Et større dansk biotekselskab har siden 2006 tabt omkring 500 mio. kr. Det seneste regnskab viser usikkerhed om selskabets fortsatte drift. En aftale om væsentlig nedbringelse af lån er nødvendig for at kunne fortsætte.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

”Uden at modificere vores konklusion gør vi opmærksom på, at der er betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften.”

Ovenstående er den uafhængige revisors supplerende oplysninger til regnskabet i biotekselskabet 7TM. Årsagen til usikkerheden er, at selskabet skal opnå tilsagn fra dets lånegivere om en ”væsentlig nedbringelse af det ansvarlige lån.”

Men revisoren påpeger dog, at ledelsen forventer at opnå dette tilsagn. Ledelsen selv skriver i en note, at man har forhandlet med selskabets lånegivere om en delvis nedskrivning af det ansvarlige lån. Den ansvarlige lånekapital var ved udgangen af 2011 på 105,8 mio. kr.

Aktionærer skal sige god for lån

”Aftalen er endnu ikke formelt tiltrådt af alle parter,” skriver selskabet i regnskabet. Det er dog ledelsens forventning, at aftalen bliver godkendt, og at dette vil sikre likvider til at sikre aktiviteterne frem til medio 2013.

I den sammenhæng skal det nævnes, at den ansvarlige lånekapital er stillet til rådighed af nogle af de eksisterende aktionærer. Det vides ikke af hvilke. Novo A/S ejer mere end 10 pct., mens både Johnson & Johnson Development og LD ejer mellem fem og 10 pct. af selskabet.

Årets resultat endte på et underskud på 22,5 mio. kr., hvoraf 10 mio. kr. gik til F&U-omkostninger. Året før var tallene hhv. 51,6 mio. kr. i underskud og 30,5 mio. kr. i F&U-omkostninger. Der var ingen indtægter i år mod 11 mio. kr. i omsætning i 2010. Dette svarede til forventningerne.

”7TM har i 2011 yderligere fokuseret sin indsats på sin portefølje af lægemiddelkandidater i klinisk udvikling og som konsekvens reduceret medarbejderantallet og flyttet lokaler,” skriver ledelsen i sin beretning.

Kommercialisering i fokus

Siden 2006 har biotekselskabets drift resulteret i et samlet underskud på 488,8 mio. kr.

7Tm har en enkelt lægemiddelkandidat i fase 2, nærmere bestemt TM30339, der er rettet mod gastrointestinal sygdomme. Derudover har selskabet tre andre kandidater i fase 1-udvikling rettet mod hhv. fedmerelateret diabetes 2, skrumpelever og astmaallergi.

Hvad 2012 angår, så har bestyrelsen sikret sig den nødvendige kapital til at fortsætte driften resten af regnskabsåret, og man vil yderligere fokusere på kommercialiseringen af sine udviklingsprojekter.

Selskabets negative egenkapital er blevet forværret i 2011. Ved indgangen til 2011 var den således på -48,7 mio. kr. og ved udgangen -71,2 mio. kr.

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 

Læs også: 7TM på partnerjagt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også