MedWatch

Dansk storinvestor rydder bestyrelse i biotekselskab

NB Capital har udskiftet det meste af bestyrelsen i et større børsnoteret canadisk biotekselskab efter at have samlet flere aktionærer bag sig. Investorer jagter alle kilder til maksimalt afkast i disse tider, siger direktør Florian Schönharting.

Foto: PR

Det danske investeringsselskab NB Capital med direktør Florian Schönharting i spidsen har efter et direkte angreb på en siddende bestyrelse udskiftet seks ud af syv bestyrelsesmedlemmer i et canadisk biotekselskab.

Det skete efter, at NB Capital, der har omkring 15 procent af aktierne, fik opbakning fra en række andre store aktionærer. Udskiftningen skete efter et intenst verbalt opgør med den siddende bestyrelse, fremgår det af børsmeddelelser fra QLT, ligesom overtagelsen har været refereret i flere internationale medier.

”Vi tog initiativ til at udskifte bestyrelsen, fordi vi mener, at der er behov for nye kræfter i bestyrelsen. Den gamle bestyrelse havde gennemført nogle positive tiltag, men vi ønskede nogle mere fremtidsorienterede bestyrelsesmedlemmer, anført af Jason Aryeh,” siger Florian Schönharting til MedWatch.

Jason Aryeh er stifter og managing partner i hedgefonden JALAA Equities LP.

”Vi mener, at den nye bestyrelse er den rigtige til at tage selskabet videre. 53 procent af de fremmødte på generalforsamlingen stemte for en udskiftning af de seks bestyrelsesmedlemmer, så der var bred opbakning,” tilføjer han.

PÅ spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er usædvanligt og udtryk for aktionær-aktivisme, svarer han:

”Vi har jo som aktionærer lov til at stille kandidater op til bestyrelsen, hvis vi mener, at det er i selskabets interesse. Egentlig burde det være standard, men det er relativt sjældent, det sker på denne synlige måde. Jeg tror dog, at vi fremadrettet på den globale scene vil se dette i større grad. Baggrunden er, at der i dag modsat f.eks. i 1990erne er et større behov for bedre afkast end nogensinde – så alle kilder til større afkast forfølges maksimalt.”

QLTs produkt Visudyne, et lægemiddel mod en aldersrelateret sygdom, der gør folk blinde, var en milliardsællert for knap 10 år tilbage, men salget fik et voldsomt tilbageslag, da Novartis i 2006 lancerede et bedre, konkurrerende produkt kaldet Lucentis. Kursen dykkede på QLT-aktien.

NB Capital købte aktien i 2009, da prisen var omkring 1,5 dollars per aktie efter en grundig analyse af selskabet, der har en stor kontantbeholdning og garanterede royaltybetalinger.

Et af de meget interessante produkter i selskabet er et lægemiddel på vej i fase 3, kaldet QLT091001. Produktet har fået amerikansk status som ”sjælden sygdom”, hvis udvikling skal fremmes hurtigst muligt. Lægemidlet kan, hvis det godkendes, være med til at bremse blindhed hos børn som følge af en sygdom, som der i dag ikke findes lægemidler imod.

Kursen på QLTs aktie er steget støt, siden NB Capital meldte sig på banen med sit forslag til ændringer i midten af maj i år. Og også efter generalforsamlingen denne uge er aktien steget markant, så den ligger omkring 8,25 dollar.

Han nægter at brænde inde med sine budskaber

Storinvestor og hemmeligt team bag super-afkast på biotek 

Direktør: Investorer i farma udsættes for ”spin”  

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier