MedWatch

Direktør: Investorer i farma udsættes for ”spin”

Både store og små selskaber inden for biotek og pharma udsætter omverdenen for spin, når de rapporterer resultatet, mener direktør i investeringsselskab.

Pas på derude, hvis du som investor bruger udmeldinger fra medicinal- og biotekselskaberne som rettesnor for dine investeringer.

Det er budskabet fra direktør og investor Florian Schönharting, NB Capital, i sin faste klumme i Berlingske Tidende. Heri skriver han, at der løbende finder et ”trekantsdrama” sted biopharmaselskaber, aktiemarkeder og myndigheder/konkurrenter.

Børskrav

”Fondsbørsen fastlægger krav om melding af substantielle nyheder og presser selskaberne til hurtige udmeldinger, fordi store nyheder skaber problemer med insiderhandel.

Fondsbørsens krav er et minimum og begrænset til hovedresultater efter en væsentlighedsbetragtning,” skriver han og tilføjer, at investorer skal huske, at alle meldinger til aktiemarkedet også er udmeldinger til konkurrenter og myndigheder.

Den får lige et "spin"

”Ethvert lægemiddel får derfor i praksis et ”spin”, dvs. en vinkel, som den gerne vil præsenteres fra. Denne vinkel er et selektivt pluk fra en stor datamængde og vil aldrig være den fulde objektive sandhed,” påpeger han og tilføjer:

”Fra de mindste til de største selskaber er investorer derfor jævnligt udsat for ”spin”, som tjener til at dreje resultater, tal statistik til positive budskaber….”

Florian Schönharting nævner i klummen, at tiden vil vise, om der ”i Neurosearch-tilfældet er mere end blot spin.” Dermed henviser han til sigtelsen mod Neurosearch for kursmanipulation i forbindelse med rappotering om fase tre resultater med selskabets middel mod huntingtongs sygdom, Huntexil.

 Neurosearch ransaget af bagmandspolitiet

 Neurosearch sigtet for kursmanipulation 

 Neurosearch-fald vækker undren 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier