MedWatch

Medicinal-samarbejde skal sikre dansk biotekselskab succes

Det er samarbejde med de store farmaselskaber fremfor investorerne, der skal sikre driften i et dansk biotekselskab, som lever af at opfriske gammel medicin.

Foto: Colourbox

Det bliver ikke investorerne men samarbejde med den etablerede medicinalindustri, der skal sikre den fortsatte drift af biotekselskabet Ascendis Pharma.

Det fortæller selskabets bestyrelsesformand til Børsen, efter Ascendis kom ud af 2011 med et underskud på 90,1 mio. kr. og dermed tog et skridt tættere på kistebunden. Egenkapitalen var ved slutningen af 2011 på 125,7 mio. kr. mod 174,3 mio. kr. ved udgangen af 2010.

"Vi har gode investorer i ryggen, men vi har også øjne for den virkelighed, vi befinder os i. Vores forretningsplan er derfor sat sammen, så vi opnår en større balance mellem indtægter og udgifter, så udgifterne ikke skal finansieres af vores aktionærer, men gennem større eller mindre samarbejder," siger bestyrelsesformand Michael Wolff Jensen til Børsen.

Aftale med Sanofi

Selskabet, der blev stiftet i 2007, lever af at forbedre allerede eksisterende medicin, så det eksempelvis skal tages færre gange om dagen af patienten, og har projekter inden for hjernesygdomme, blødersygdomme og hjertekarsygdomme. Ind til videre, er det dog en videreudvikling af et væksthormon, som betyder, at det kun skal tage ´én gang ugentligt i stedet for dagligt, som er i klinisk forsøg og selskabets helt store håb.

Ascendis solgte sidste år sine tre diabetesprojekter fra til farmagiganten Sanofi, hvilket betød af man i 2010 havde en omsætning på 186,3 mio. kr. I alt har selskabet rejst 200 mio. kr. fra investorer.

Ascendis Pharma er stiftet af Jan Møller Mikkelsen, der også er medstifter og tidligere topchef i Lifecycle Pharma og har en fortid i Novo Nordisk.

 Modne biotekselskaber får venturekronerne  

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier