MedWatch

Arbejdsgruppe skal vurdere brug af kræftlægemidler

Regionerne arbejder på at nedsætte en ny arbejdsgruppe, der skal tage stilling til brugen at nye lægemidler til behandling af kræft.

Foto: Casper Dalhoff / Jyllands-Posten

En ny arbejdsgruppe under regionerne skal erstatte Det nationale udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) efter sommerferien.

Det skriver Dagens Pharma. Regionerne overtog 1. maj i år ansvaret for at sikre regional ensartethed i i brugen af dyre kræftlægemidler og baggrunden for den nye gruppe er at videreføre det arbejde som UVKL har lavet hidtil.

"Tanken er, at regionernes repræsentanter i arbejdsgruppen skal komme med anbefalinger vedrørende brugen af ny kræftmedicin, som er forpligtende for regionerne. Hvis en region ikke ønsker at følge en anbefaling, må de redegøre for hvorfor — efter det ’følg eller forklar’ princip, vi også bruger på andre områder," siger direktør i Region Hovedstaden Svend Hartling til Dagens Pharma.

Da udvalget blev nedlagt blev det ellers foreslået af RADS, Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin, skulle overtage, men i stedet nedsættes altså en ny arbejdsgruppe.

 RADS skærper fokus på tarm- og nyrekræft

 LIF: RADS-sammenlægning kan ramme medicinalfirmaer

 Frygt for længere ventetid på nye lægemidler til kræftpatienter 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier