MedWatch

Nyt prostatakræftmiddel på vej mod godkendelse

Det første middel i en ny gruppe af lægemidler viser lovende resultater i fase 3-studier rettet mod fremskreden kræft. Selskabet bag vil søge om godkendelse i i USA og Europa.

Et omfattende fase 3-studie med lægemidlet MDV3100 tyder ifølge Dagens Pharma på, at patienter med metastaserende prostatakræft kan opnå en signifikant overlevelsesgevinst ved behandling med midlet.

MDV3100, der udvikles af Astellas Pharma, er det første middel i en ny gruppe af lægemidler kaldet androgen-receptor signaleringsinhibitorer, som virker ved at hæmme de androgene receptorfunktioner tre forskellige steder i kræftcellen.

Studierne viste en median overlevelsestid på 18 måneder, hvilket er en forbedring på fem måneder i forhold til placebo. Samtidig blev der set færre alvorlige bivirkninger ved brugen af MDV3100 sammenlignet med placebo.

Søger om godkendelse

Astellas Pharma vil bruge resultaterne af studiet til at søge lægemiddelmyndighederne i USA og Europa om godkendelse af prostatakræftmidlet.

Danske Bavarian Nordic er i øjeblikket i gang med at udvikle en vaccine til behandling af netop prostatakræft.

 Kraftig medvind til Bavarian Nordic-vaccine fra topforskere

 Bavarian-konkurrent offentliggør positive resultater for prostata-middel 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier