MedWatch

Schweizisk storbank sender Lundbeck til vejrs

Den schweiziske storbank Credit Suisse har mandag set sig lun på Lundbeck-aktien og køber op i stor stil.

Foto: Lundbeck PR

Aktien i Lundbeck stiger 4,8 pct. til kurs 123 mandag lidt over middag og handles dermed i det højeste niveau siden august sidste år. Kursen sprang for alvor i vejret kort efter klokken 12, uden at der var nyt fremme om aktien, hverken på rygtebasis eller fra selskabet.

"Der er ikke nogle historier ude, der gør, at Lundbeck skal gå i vejret. Men ser man på flowet i aktien, så begyndte Credit Suisse at købe stort ind af aktien præcis mellem klokken 12 og 12.30, så det er årsagen til det," siger chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, til Ritzau Finans.

Credit Suisses interesse falder sammen med en række positive analytikermeldinger, siden Lundbeck i sidste uge annoncerede positive resultater fra vigtige fase 3 studier med antidepressivet Lu AA21004.

Senest har Deutsche Bank mandag løftet sin anbefaling af Lundbeck til "køb" fra "hold". Aktieugebrevet vurderer, at Lu AA21004 kan vise sig at blive en "game changer" for Lundbeck. Selv vurderer Lundbeck, at midlet har et topsalgspotentiale på 5-10 mia. kr. om året.

De største nettokøbere af Lundbeck-aktien er mandag Credit Suisse, efterfulgt af ABG Sundal Collier, Credit Agricole samt Deutsche Bank.

Stor analytikeropbakning til Lundbeck

Danske medicinalfirmaer åbne over for græsk nødplan

Lundbeck-CEO: Studie-data giver god position 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier