MedWatch

Stor analytikeropbakning til Lundbeck

De seneste kliniske data fra Lundbecks fremtidshåb, antidepressivet Lu AA21004, får analytikerne til at bakke op om medicinalaktien.

Analytikerne forudser en gedigen optur til Lundbecks aktie. Årsagen er ifølge Børsen.dk de yderst positive fase III-data for medicinalselskabets absolut største fremtidshåb: Antidepressivet, der indtil videre hedder Lu AA21004.

Lundbeck er nu klar til at indsende registreringsansøgning på Lu AA21004 i andet halvår af 2012 og estimerer et potentielt årligt salg på mellem 5 og 10 mia. kr.

Og det er udsigten til en reel efterfølger til blockbusteren Cipralex, der får analytikerne til at ændre i deres anbefalinger. Hele 13 ud af 16 analytikere, der dækker Lundbeck, har nu en købsanbefaling på aktien. To har en såkaldt "hold-anbefaling", mens bare en enkelt anbefaler investorer at sælge.

Game changer

Siden de nye data blev offentliggjort i sidste uge, er Lundbecks aktier steget med 7,7 pct. I samme periode er det samlede C20-indeks faldet 3 pct.

Derudover fastholder AktieUgebrevet en langsigtet købsanbefaling på Lundbeck-aktien og hæver 12 måneders kursmålet til 179 kr. per aktie med udgangspunkt i antidepressivets forventede status som "game changer". Det skriver Ritzau Finans

Det globale marked for antidepressive midler udgør over 115 mia. kr. Det amerikanske og europæiske står for mere end 80 pct., men de såkaldte nye markeders andel vokser.

 Lundbeck-direktør: Salg kan nå 5-10 mia kr

 Nyt Lundbeck-middel nærmer sig markedet 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier