MedWatch

Lundbeck-direktør: God start på 2012

Et historisk  antal lægemidler er under registrering

Lundbeck glæder sig over udviklingen i første kvartal, selvom selskabet ikke helt formåede at indfri analytikernes forventninger. Medicinalselskabet opnåede i kvartalet et nettoresultat på 620 mio. kr., hvor analytikerne til sammenligning havde estimeret 645 mio. kr. ifølge et estimat fra SME Direkt.

"Vi har fået en god start på 2012. Vi har i dag offentliggjort et solidt kvartalsregnskab og er på vej til at nå de finansielle mål for 2012, siger koncernfinansdirektør Anders Götzsche fra Lundbeck i en kommentar.

Omsætningen landede i kvartalet på 3778 mio. kr. mod 4103 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne havde ventet en omsætning på 3890 mio. kr.

"I første kvartal har vi haft en vækst i omsætningen på 2 pct. fraregnet omsætningen fra Lexapro i USA, der som forventet faldt på grund af kopikonkurrence. Væksten er drevet af salgsfremgang for lægemidlerne Ebixa (11 pct.), Xenazine (35 pct.) og Sabril (14 pct.), " siger Anders Götzsche og fortsætter:

"Omsætningsvæksten er desuden trukket af en salgsfremgang på 15 pct. i vores internationale markeder, herunder Canada og Asien. I Canada voksede salget af Cipralex med 48 pct. i forhold til første kvartal 2011, og Lundbecks samlede årlige omsætning i Canada nærmer sig nu en milliard kroner."

Han tilføjer, at selskabet i kvartalet desuden yderligere har styrket sit forretningsgrundlag.

"Vi har lanceret Onfi i USA og fået en god start, og lanceringen af Lexapro i Japan forløber efter planen. Lexapro har på kort tid opnået en markedsandel i Japan på 3,4 pct. Med kvartalsregnskabet har vi et godt afsæt for 2012, som bliver et begivenhedsrigt år for Lundbeck med et historisk højt antal lægemidler under registrering og flere afsluttende udviklingsprojekter i vores senfase udviklingsportefølje,"siger Anders Götzsche.

Skuffende salg

Lundbecks salg af af koncernens vigtigste lægemiddel, antidepressivet Cipralex, levede ikke op til forventningerne i første kvartal. Prisreduktioner og generisk konkurrence i Spanien påvirkede salget.

Lundbeck solgte i første kvartal Cipralex for 1471 mio. kr. mod ventet 1526 mio. kr., ifølge SME Direkt. Det var en nedgang på 4 pct. fra samme periode sidste år målt i såvel kr. som lokal valuta.

 Lundbeck fastholder forventninger

 Optakt: Kopikonkurrence sætter sig i tallene hos Lundbeck 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier