MedWatch

Lundbeck fastholder forventninger

Virksomheden fastholder forventninger til omsætning og driftsindtjening. Lundbeck klarede lidt dårligere end ventet på resultatsiden.

Foto: PR lundbeck

Lundbeck-koncernens nye produktlanceringer forløber planmæssigt, og omsætningen viser fortsat vækst, eksklusive antidepressivet Lexapro, der er gået af patent i USA.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskabsmeddelelse for 1. kvartal 2012.

Hovedoverskrifterne er:

*H. Lundbeck A/S (Lundbeck) rapporterer en omsætning i 1. kvartal, eksklusive Lexapro® i USA, på DKK 3,442 mio., svarende til en stigning på 2%. Inklusive omsætning fra Lexapro blev omsætningen DKK 3.778 mio. kr.

*Driftsresultat før afskrivninger (EBITDA) udgjorde DKK 1.123 mio., svarende til en EBITDA-margin på 29,7%. Resultat af primær drift (EBIT) udgjorde DKK 882 mio. svarende til en EBIT-margin på 23,3%. Overskuddet var påvirket af stigende omkostninger til lanceringer forbundet med Lundbecks nyere produkter samt nedgang i omsætningen af Lexapro som følge af generisk konkurrence.

*Lundbeck fastholder forventningerne til 2012 om et resultat af primær drift (EBIT) på 2,0-2,5 mia. kr. samt en omsætning på 14,5-15,2 mia. kr. Til sammenligning estimerer analytikere ifølge SME Direkt et resultat af primær drift på 2351 mio. kr. og en omsætning på knap 14,9 mia. kr. Lundbecks guidance for EBITDA-resultat er uændret 3,0-3,5 mia. kr.

Lundbeck klarede sig lidt dårligere end ventet på resultatsiden i første kvartal. Driftsresultatet, EBIT, landede som nævnt på 882 mio. kr. mod et medianestimat blandt 10 analytikere på 890 mio. kr. ifølge SME Direkt. Nettoresultatet blev 620 mio. kr.
mod ventet 645 mio. kr., og omsætningen var lavere end analytikernes estimat på 3890 mio. kr.

"Vi har fået en god start på året og er på vej til at indfri vores forventninger. Vi er også nået langt med hensyn til at diversificere vores produktportefølje med de tre seneste lanceringer af Lexapro i Japan, Sycrest og
Onfi. I løbet af det næste halvandet år vil vi potentielt lancere yderligere fire produkter," siger koncernchef Ulf Wiinberg.

Nye konklusioner på vej

Lundbeck regner med at kunne offentliggøre hovedkonklusionerne fra de afsluttende fase 3 studier med antidepressivet Lu AA21004 i andet kvartal. Tidsplanen holder, og der rekrutteres fortsat patienter i henhold til planen.

Blandt analytikere følges fase 3 studiet tæt, da midlet vurderes at kunne få stor kommerciel betydning for Lundbeck i fremtiden. Senioranalytiker i Jyske Bank Frank Hørning Andersen vurderede op til regnskabet, at kvartalsmeddelelsen
 kommer til at stå i skyggen af de kommende fase 3 data fra studierne med Lexapros arvtager, antidepressivet Lu AA21004.

"Vi vurderer, at der på trods af de miksede data i 2009, er en 65 pct. sandsynlighed for at Lu AA21004 i 2013 vil nå markedet og estimerer et topsalg potentiale på 10 mia. kr. i 2018. Det mest interessante ved Lu AA 21004 er at fase 2 data viser, at produktet ikke lader til at have de samme seksuelle bivirkninger, som for eksempel impotens og manglende lyst til sex, som de eksisterende produkter," skriver Frank Hørning Andersen i en optakt til regnskabet.

 Lundbeck-direktør: God start på 2012 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier