MedWatch

Prisnedsættelse koster arbejdspladser

Norpharma valgte i kølvandet på Medicintilskudsnævnets beslutning om at fjerne tilskuddet til selskabets smertemedicin Oxycontin at sænke prisen på midlet, så det fortsat kunne opnå tilskud. Og det får nu kontante konsekvenser.

Effekten er fin, men prisen er for høj. Det var Medicintilskudsnævnets vurdering af smertemedicinen Oxycontin, hvilket fik nævnet til at træffe en beslutning om at fjerne tilskuddet til midlet.

Denne beslutning fik selskabet bag midlet, Norpharma, til at reducere prisen med 40 pct., hvorefter nævnet alligevel gav tilskud til præparatet.

Men prisreduktionen, der anslås at spare staten 60 mio. kr. årligt, har ifølge Berlingske fået konsekvenser for Norpharma, der må afskedige folk og spare på forskningen.

"For Norpharma som virksomhed har prisnedsættelsen betydet, at vi har været nødsaget til at skære ti ud af tredive stillinger, og samtidig er vi tvunget til at sænke udgifter til forskning i nye lægemidler," siger Anette Morgen, landechef i Norpharma, til Berlingske.

 Lav pris redder tilskud til smertemiddel

 Patienter raser over mistet tilskud

 Minister vil analysere revurderinger 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier